Påverka antalet asylsökande

Vi har länge fått höra att Sverige inte kan göra något åt antalet asylsökande som väljer att komma hit. Jo det kan man, har vi i alternativ media hävdat tillsammans med SD. Nu får vi rätt av en invandrad moderatpolitiker.

Sedat Dogru har rötterna i Turkiet, har suttit i riksdagen för Moderaterna och är nu kommunpolitiker i Haninge. Dogru konstatera det många andra redan konstaterat. Antingen är man för öppna gränser eller så vill man att de stängs. Däremellan påstås det finnas ett tomrum, även om de flesta av oss vet att SD förordar en minskad asylinvandring och inte stängda gränser.

Dogru lyssnar konfunderat på när Elisabeth Svantesson säger att den olyckliga uppgörelsen med Miljöpartiet fortfarande gäller, samtidigt som Hanif Bali säger att den är överspelad. Dogru tillhör de allt fler som begriper att denna asylpolitik har gått överstyr och att den inte hjälper, bara stjälper. Tvärtemot majoriteten av 7-klöverns politiker, hävdar Sedat Dogru att Sverige visst kan påverka antalet asylsökande som söker sig till Sverige.

Det självklara konstaterandet om att söka asyl är en mänsklig rättighet, men att få asyl är det inte, följs upp av några konkreta åtgärder för att minska asylsökandes intresse av att välja just lilla Sverige.

  • Krav på att den asylsökande uppvisar id-handlingar. Saknas en handling av giltiga skäl ska den sökande tvingas bevisa sin identitet på annat vis.
  • Asylhanteringen ska ske utifrån den sökandes behov och inte p.g.a den sökandes etnicitet eller nationalitet.
  • Det ska ges temporära uppehållstillstånd, inte permanenta. Efter tre år ska en ny prövning ske. Finns inga asylskäl ska den sökande skickas hem.
  • Det ska inte vara självklart att Sverige alltid godtas som asylland för människor som kommer från Afrika, Mellanöstern och Asien.
  • Hårdare straff för människosmugglare.
  • En strikt tillämpning av Dublin-förordningen ska hållas.

Många visa förslag från moderaten Dogru, men förslagen har sedan många år lagts av Sverigedemokraterna utan gehör. Dogru glömmer dock några viktiga punkter som skulle minska asylmottagandet rejält.

  • Inför skärpta gränskontroller, både vid Schengens gränser och mellan de europeiska länderna.
  • Personer som får avslag på sin ansökan ska med omedelbar verkan lämna landet och inte ges chansen att stanna och få fördelar som inga skattebetalare har.
  • Asylsökande som vill ha hit sina anhöriga ska bevisa att han/hon kan försörja dessa och inte förlita sig på skattebetalarna.
  • Det är Sverige som ställer krav på de som väljer vårt land och inte de som väljer vårt land som ska ställa krav på Sverige.
  • Minska bidragen rejält redan från början och de som inte har intresse av att medverka till samhällets insatser och att integrera sig ska mista alla bidrag.
  • Personer som under asylprocessen begår brott, ska med omedelbar verkan utvisas.
  • Grovt kriminella med uppehållstillstånd ska fråntas detta och begår du terrorhandlingar och andra grova brott mot mänskligheten ska ditt medborgarskap kunna dras in.

Bra att Sedan Dogru tar upp frågan. SD har i flera år fört upp detta på dagordningen, men kallats främlingsfientliga och fascister p.g.a. detta. Att Dogru själv har en invandrarbakgrund kanske ändå belyser det vi redan vet. Även invandrare är förlorare i denna märkliga och allt kostsammare politik som kallas asylinvandring.

Källa: SvD

Lite om Sedan Dogru.

2010 misstänktes han för fusk efter att ha värvat landsmän genom att betala deras medlemsavgifter.

2013 ville han slopa svenska som andraspråk och tvinga invandrade elever att delta i ordinarie svenskundervisning.

6 thoughts on “Påverka antalet asylsökande

  1. TILL PETTERSSON!
    Du precis som Björn Söder blandar ihop begrepp ASYLSÖKANDE och FLYKTINGAR!
    Snälla du det sticker rakt i ögonen för f.d illegal och asylsökande när man använder de två ord felaktigt. På det sättet urholkas trovärdighet.
    Pettersson vi invandrare tycker om dig och läser gärna men var försiktig med ord.

  2. Jag tror ju inte att så länge 7-klöverns partiledare gör sig stora pengar på den idiotiska invandringen att den kommer att minska, tvärtom.

Kommentera