Kinberg-Batra uttalar sig

Anna Kinberg-Batra ska locka tillbaks moderatväljare som flytt, inte minst till SD. Hon ska också mantla kappan efter den där tunnhårige föregångaren och ta tillbaka makten till de borgerliga.

Det har inte börjat särskilt bra och är man en f.d. moderatväljare eller en som fortfarande ser partiet som det bästa, ska man kanske läsa och höra den moderata partiledaren i denna intervju.

Integrationsfrågan lyfts upp och det förnyelsearbete partiet satt igång med Elisabeth Svantesson som ansvarig, innebär inte minskade volymer. Tvärtom vill Kinberg-Batra att migrationsuppgörelsen med Mp lever vidare och att hon hoppas på ett fortsatt brett stöd för denna. Folkpartiets och Kristdemokraternas inlägg om hårdare krav på anhöriginvandrarna och slopade PUT, möter Batra med väl inövade floskler om arbete och egna bostäder.

Batra hävdar bestämt att varken Moderaterna eller deras Alliansvänner förhåller sig till Sverigedemokraterna och att Fp:s och Kd:s förslag är några av de verktyg man ska titta på.

Försvarets krav på fyra miljarder årligen vill Batra inte uttala sig om, men undertexten innebär att summan kanske är väl tilltagen och visst, vi minns ju den där tunnhåriges ord om att alla satsningar ska göras på asylindustrin. Ett Nato-medlemskap förordas tydligen framför ökade anslag till vårt nedmonterade försvar.

Angående krav på hårda straff och utvisning för de som reser och krigar som jihadister, möter Batra detta med att man inte får försvåra för öppenheten. Hon menar att man inte kan resa på semester eller besöka släkt o vänner lika enkelt om man åter skärper gränskontrollerna och här menar förstås Batra omtanken om de flyktingar som gör semesterresor till och besök i de länder varifrån man flytt i rädsla för sina liv.

De sista orden kanske jag tolkar fel, men visst säger Anna Kinberg-Batra att IS-krigare också är offer?

Källa: Expressen

OK, från en f.d. moderat till er andra föredettingar och nuvarande partitrogna. Känns som att Anna Kinberg-Batra är en partiledare som företräder ett parti ni vill återvända till eller vara kvar hos?

19 thoughts on “Kinberg-Batra uttalar sig

  1. Undrar varför vi ens diskuterar om underbettet? Tillsammans med en komiker som håller sig under bältet heeeela tiden? Någonting är fel, hela tiden gör man uttalanden som gör Svenskarna urförbannade, ta reda på varför Moderaterna vill hamna under 4% spärren, jag vill gärna veta….

    • Jag tror att M har ljugit i åtta år, både för svenska folket och sig själva att de inte längre vet var det står. Under en längre tid har deras partikamrater ute i landet försökt får Fredrik Reinfeldt att sansa sig i bl a invandringspolitiken men fått nobben av partiledaren.

      Han fick någon slags kortslutning i sitt hat mot SD. Lierade sig t o m med MP. Det är nog många som inte känner igen sig i M längre.

  2. Jag tycker hon ska stämma träff med sin frisör. Har hon inte tid att fräscha till sig för att kunna visas upp i offentliga sammanhang?

    Och vi svenska föräldrar med unga vuxna har betalt skatter, pengar kastade i massinvandringsträsket, slukhålet det meningslösa. Och ändå trampar man på oss och skyller oss för att ha skapat en usel befolkning och en urholkad välfärd som måste räddas av analfabeter och mordiska muslimer som är offer för svenska samhället och dess misslyckande.

    Jag är utled på att höra vilken värdelös människa jag är och hur misslyckade mina, mina syskons, vänners och grannars barn är. Men befolkningsutbytet går bra, våra politiker blir nog nöjda i slutänden. Ut med svensken och in med de berikande, verkliga och goda människorna. Tack för att ni valde Sverige, hälsar politikerna!

  3. Vi tycker alla lite olika men Batra är min favorit till nästa statsminister, balanserad, klok och inser värdet av välfärds samhället.

    • Olika??
      LIka vill jag påstå, AKB är en kopia av FR och sånt har vi fått mer än nog av.
      Hon har inte ens begripit eftervalsanalysen!

    • Ja du Albin,du anser att landsförrädaren Batra är
      klok och balanserad.I och med det uttalandet har du
      sjelv stämplat dig som idiot som inte försått någonting
      av någonting.
      God natt jävla idiot.

  4. Redan i samband med att hon förde partiets talan efter valet när Reinfeldt försvann blev jag misstänksam. Hon är expert på att prata utan att säga något bestämt.

    När hon fick frågan om massinvandringen säger hon att den är det inga problem med. Däremot måste vi bli bättre på integration. Börjar hon inte i fel ände. Om vi som hittills kraftigt ökar invandringen, hur ska detta förbättra integrationen?

  5. Ett brett stöd för imigrationsuppgörelsen…

    Det stödet kommer nog bli lika brett som den politiska åsiktskorridoren i frågan.

    Ledarsidorna skriver idag om flyktingfrågan http://ledarsidorna.se/2015/01/flyktinglagret/

    ”Vem som helst med någon matematisk utbildning som överstiger förskoleklass begriper sannolikt att med dagens bostadsbrist, det saknas 229 000 lägenheter, så är detta ett havererat system”

    • Ja i och med att dom håller fast vid att Sverige skall ta emot 500 000 invandrare om året så har dom bevisat att dom har IQ som 3-åringar.

  6. ”Gamla alliansregeringen hade för få nya idéer.”
    Det är Anna Kinberg Batras snabbanalys av valförlusten.
    Min snabbanalys: För få ideer och för många felaktiga..
    Nej AKB, min röst kommer inte tillbaka, och troligen inte de flesta andras heller.
    En ”Reinfeldt Rev 2.0” vill vi INTE ha…

  7. Kinberg-Batra måste vara fullkomligt inkompetent. Ett NATO-medlemskap kräver att medlemmen skall avsätta MINST en viss del av BNP till militära försvarsgrenar (dit räknas INTE ett antal delar av vårt ”totalförsvar”), vilket bör innebära att de årliga försvarsanslagen bör behöva ökas med 80-100% jämfört med nu.

    Vem tror att något sådant kommer att genomföras i vårt nuvarande samhällsklimat?

    • Det räcker heller inte att satsa ett vist antal miljarder på Jihadkrigare eller islamistiska massmördare.

Kommentera