En blågrå morgon

Den oäkta hustrun sover när jag tänder i vedspisen, klär på mig och sticker ut. Meteorologerna hade dagen innan lovat stora chanser för sol.

Nåväl, jag skulle bort till bron som går över ån och titta om det var några uttrar vakna, det är en bekväm utflykt utan de fysiska strapatser som ibland hör till friluftsliv, man kan nämligen sitta kvar i värmen i bilen och spana.

Efter att tag ljusnade det, och jag kan konstatera att väderoraklen kanske inte direkt ljugit men om solen finns så är det ovanför molnen.

2015-01-25_1000

Det är helt lugnt och stilla, en flock gråsiskor flyger tjattrande förbi, vänder och landar i några björkar vid strandkanten.

Efter ett tag hör jag några ljud och ser två bävrar tjafsa i vattenytan, de håller på en stund i vad som verkar vara en parning för att sedan simma åt varsitt håll för att till sista slå den breda svansen i vattenytan och försvinna.

Jag sitter kvar ett tag till men några uttrar dyker inte upp så dags för hemfärd och frukost. Ett par rådjur kliver sakta undan vid skogsvägen till stugan, det är som att åka i en tunnel.

Jag lägger in ett par vedträn till i spisen, den oäkta hustrun sover ännu, dagen är fortfarande blågrå och det är alldeles för mörkt att ta några bra bilder…

9 thoughts on “En blågrå morgon

    • Orsaken till att man förlagt promenaden en dag tidigare,är ett schackdrag från Pegida-organisationen.I morgon kväll hade allt vad kyrka,kommunistparti och vanligt vänsterpack,anmält en stor ”motdemonstration” för att störa.
      Nu blev det pannkaka för dessa,och alla de bussar med AFA-extremister från när och fjärran.Dessa kommer till platsen en dag för sent ! 🙂

  1. Oäkta hustru??? Hur kan hon va oäkta? Hon är kanske inte
    din hustru, men nog är hon väl äkta alltid?

    • …kanske en import?..å Pettersson har aldrig fått
      skåda vad som döljer sig under Gurkan?
      …sitter nu vareviga morgon i svinottan, mitt ute i
      naturen å begrundar sitt öde?.,))

  2. Pettersson:
    Det sker de mest bestialiska saker lite överallt i Europa.Satt just och läste dagens nyheter från min gamla hemstad Berlin.
    Ett fruktansvärt brott begicks på torsdagkvällen i en stadsdel.Två muslimska turkar överföll den enes,f.d. flickvän (troligen en ossitjej från ghettot i Hohenschönhausen) 19 år gammal och havande i åttonde månaden.
    Det grymma som berättas öppet i BZ,är att de två turkarna först stack henne med knivar för att döda barnet hon skulle föda inom kort.Tydligen avled hon inte av dessa knivstick,och då beslutade man sig för att hälla över henne bensin och tända på.Levande bändes hon på så sätt till döds.De två 19-åriga turkarna sitter nu häktade för gemensamt grovt mord.
    Tala om att berikare överallt utmärker sig,för de mest otroligt grymma brott.
    http://www.bz-berlin.de/tatort/maria-p-verbrannt-haftbefehle-gegen-19-jaehrige

  3. Stenbock, det är nog ingen större skillnad mot dina hemmamarker. Ni har väl också en massa vilda djur och svin som springer omkring och bökar i andras trädgårdar.

    Skottlossning förekommer även här vid skilda tider på dygnet och jag misstänker att det inte alltid är jaktsäsong eller lovliga byten som skjuts…

  4. Måste vara en enormt skön känsla att vakna i ett sådant lugnt skyddat område.
    Själv brukar jag som bekant först av allt,gå ut på balkongen för att se om bilen står kvar,eller om det eldats upp under natten.Inget särskilt brukar ske eftersom alla nybyggarna sover vid denna tidpunkt.Inte ens araberna är på väg mot Moskèn och inte en zigenare i sikte. !
    Idag skedde dock något sällsynt.Tre poliser hämtade en mycket solbränd man,som tydligen haft något o f o g för sig…Annars är allt vindstilla i min lilla stad vilket ju tillhör undantag vid havet.

Kommentera