Svensk kan få långt straff för terrorbrott

ISLAM/TERRORISM. I dag ska en svensk medborgare ställas inför brittisk domstol anklagad för terrorbrott. Brotten som den 36-åriga mannen är misstänkt för kan ge fängelse i upp till tio år vardera.

Mannen, som bor i södra Sverige, greps den 27 september på Heathrow flygplats. Där hade han mellan­landat på en resa från Köpen­hamn till Filippinerna.

I sin dator hade 36-åringen laddat ned instruktioner som är användbara för en person som planerar att utföra terrordåd, uppger brittiska åklagarmyndigheten. Flera av skrifterna är förbjudna enligt brittisk terrorlagstiftning och handlar om hur man ska delta i väpnad jihad.

-Pettersson läser om detta på DN.se som glömmer att nämna vem svensken år, det kan ni dock läsa om nedan.

– Att han greps i Storbritannien och inte i Sverige beror på att britterna har en strängare terrorlagstiftning, säger Magnus Ranstorp, terrorexpert på Försvarshögskolan i Stockholm.

TIDIGARE 2014-10-27. Terrormisstänkt svensk gripen

En svensk medborgare ställdes på fredagen inför domstol i London anklagad för terrorbrott. Den 36-årige mannen ska, enligt brittiska The Guardian, ha gripits på Heathrow flygplats redan i lördags och då bland annat ha haft en elektronisk tidskrift med titeln ”44 sätt att tjäna och delta i Jihad” i sin dator.

– Vi kan bekräfta att en svensk man i 35- årsåldern frihetsberövats i London den 27 september, säger Erik Wirkensjö på UD:s pressjour och tillägger att mannen är hemmahörande i södra Sverige.

Enligt rättens beslut ska svensken hållas fortsatt gripen till den 27 oktober då han ska ställas inför rätta i Old Bailey anklagad på tre punkter enligt den brittiska terrorlagstiftningen: att ha närvarat på en plats där terroraktiviteter planerades mellan den 31 augusti 2012 och mars 2013, att ha vapenutbildat sig i syfte att begå terrorhandlingar.

Svensken anklagas också för att ha haft material i sin dator med tidskrifter som är ett slags ”handböcker” i terrorism.

Enligt The Guardian greps svensken när han mellanlandade i London, på väg från Köpenhamn till Manilla i Filippinerna.

-Pettersson läser om ”svensken” i Metro, Aftonbladet med flera. Blaskorna hänvisar till The Guardian men talar inte om att där står det att mannen heter Bherlin Gildo och är svensk medborgare från Filippinerna.

Gildo är en gammal bekant på bloggenen våldsam svensk och svenskarna som krigar för islam

Bherlin Dequilla Gildo, 36, har smeknamnet Abu Dhirar Filibbini och har inte bara planerat terrordåd utan även praktiserat. Gildo är skriven i Karlskrona, Blekinge men var tidigare bosatt i Bergsjön, Göteborg och uppges ha varit den förste som reste ner till Syrien. Det finns bilder där han poserar intill krigsoffer, bland annat från Sheikh Suleiman. Krigade för al-Nusrah-fronten vilken då var en del av al-Qaida. Född i Manilla, Filippinerna. Folkbokförd i Sverige sedan 1992, medborgare sedan 2008. Tidigare aktiv i kampsportskretsar.

Jihad i Malmö skriver om Gildo och mycket annat om islam och terrorism

13 thoughts on “Svensk kan få långt straff för terrorbrott

  1. Hoppas de aldrig släpper ut denna kumpan till sjuorna o fredrik. Hoppas en dag de kommer sändas till ett uppsamlings läger i Afrika samma som ett annat land gör och det tillsammans med dessa grovt brottsliga sjuorna med fredrik i sin f d spets. Där får de som sitter på livstid bara en skål ris om dagen och en liter vatten, men det är lite i överkant mot vad våra pensionärer får av sjuorna. I Annat fall hoppas jag på att ISIS kommer att skapa rättvisa åt det Svenska folket – inget är tillräckligt för att ge dessa sjuorna. Se på våra gamla sjuka m fl pensionärer so inte kan äta sig mätte = vad är Sverige för ett land = Sämst i Europa vad det gäller välfärd numera. Svenska politiker tänker bara på sig själv, helt utan annan tanke. Alltså samla ihop sjuorna sänd dem till ett läger i afrika helt nakna utan någonting. Detta skulle jag gjort om jag fick bestämma deras framtid. Vad tycker ni om dessa grovt kriminella politiker som sitter i Svensk riksdag ? Låter folket leva under existens minimum, flera hundra tusen gör det i SVerige idag. Hela folket måste resa sig upp samma som i Rumänien t ex Caueseco = glöm inte detta = vi skulle klara av det !

    • ”Under existensminimum” Är man arbetsför får man själv skapa sin försörjning och inte kräva att andra skall jobba åt en.

      • Arbete finns alltid, men inte pengar att betala till överbetalda.
        Att köpa en barnvagn för 8000 går bra med andras pengar men att jobba för låg lön går tydligen inte. Man får vad nån är villig att betala, studier lönar sig i det långa loppet. Att gnälla om sin rätt är bara patetiskt, sin rätt förtjänar man.

      • Studier, då krävs det en stadig grund och vad tror du om folk som väller in många av de kvinnor som är analfabeter, kanske tredje eller fjärde hustrun till en muslimsk man och med x-antal barn, kanske redan är i 40-årsåldern ………………………………..jag ser endast skattehöjningar gigantiska sådana.

      • Jobba för låg lön går bra, att studera på kvällstid går också bra.
        Men att kräva av andra att de skall slita för att man själv kunna ta det lugnt det går inte bra i min värld
        Det främjar bara lättja och kriminalitet..

      • Ja, det är det jag säger. Minimal invandring och endast av de som kan identifiera sig, ordnat arbete innan ankomst och inga bidrag !

  2. Vi får hoppas att han får 50 år!
    Men snart startar väl kampanjen att få hem honom och att han ska få sitta av straffet här ”hemma” Det innebär väl att han blir släppt efter 2 år får skriva bok, sitta i TV soffa och bli allmänt omhuldad.

  3. Svensk nej han är en terrorist, det bästa är att han åkte dit i UK där stundar det något som kan kallas straff och han ska aldrig komma tillbaka till Sverige, aldrig.

  4. Vad bra då är han förmodligen inget hot mer. Kampsportare kan ibland vara lite tveksamma figurer.

Kommentera