Fristad för serietecknare

YTTRANDEFRIHET. Malmö kan bli en fristad för serieskapare som lever under hot eller drabbats av censur. Seriefrämjandet i Malmö vill i samarbete med Sveriges fristäder, som Malmö är del av, ge ett särskilt skydd åt serieskapare som inte kan utöva sin verksamhet.

Jamil Mani, verksamhetsledare för Seriefrämjandet, har intervjuats om projektet som de valt att kalla ”Seriefristaden”. – Från början handlade fristadsprogrammet mest om litteratur, men nu har det breddats till fler konstformer. Nu finns även musiker och illustratörer med, men hittills inga serieskapare. Vi vill titta på om Malmö kan bli en fristad för serietecknare.

-Pettersson tycker att Dan Park ska rita fler bilder, då blir det en serie och han går fri från förföljelse…

SVT

Yttrande och åsiktsfrihet gäller tydligen inte när det gäller negrer och islam. Dan Park dömdes i tingsrätten till 6 månaders fängelse för bilder som nedan. Park har överklagat och hovrätten har släppt honom i väntan på dom.  

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

3 thoughts on “Fristad för serietecknare

  1. Fristad för serietecknare? Vilken grupp är det serietecknare rent generellt måste vara livrädda för? och så ska man göra MALMÖ till en fristad? Undrar om den fristaden ska ligga vid rosengård också?

  2. Jag undrar vad dessa nämndemän borde få för straff, det är ju så rasistiska som någon kan bli. Något mycket mycket allvarligt fel är det på Sveriges domstol. Helt klart är de samma som Stalin på sin tid förbjöd att säga saker. Här kan vi nu se hur farligt det är att säga sin mening i ZVenska STALIN LANDET.. Zverige bör vi stavas på ett eller annat sätt för det är inte Svenskt längre. Bort med Svenskar döda dem gärna tycker säkert många Svenska politiker och nu nämndemän också. ZVERIGE ? EN skam utan like. Glöm inte våra 750.000 gästande muslimer. Jag är övertygad om att De kommer skippa rättvisa på sitt sätt med politiker och nämndemän = Helt övertygad om att detta kommer ske. Tack och lov !

Kommentera