Hotar Rönnquist på Gallerinat​ten

YTTRANDE och ÅSIKTSFRIHET. Här är en privat bild på personen som hotade galleristen Henrik Rönnquist på Malmö gallerinatt den 27 september. Precis efter gallerinatten någon gång runt cirka 00.30 natten mellan den 27-28 september hotade personen galleristen Rönnquist och kallade honom rasist, nazist m.m. allt på grund av att Rönnquist galleri bland mycket annat arbetar med konstnärer som Lars Vilks och Dan Park. Polisen hämtade honom en stund senare. Polisanmälan finns. Detta var efter stängning och Rönnquist kände sig hotat till livet, personen var mycket hotfull. Så långt har det alltså gått i vårt land, att personer hotas till livet för några tavlor skull…

Känner någon igen mannen som inte gillar konstnärlig frihet.

Mannen i mitten gillar inte konst...
Mannen i mitten gillar inte konst…

TIDIGARE om YTTRANDEFRIHETEN. Konstnären Dan Park som dömdes till sex månaders fängelse har precis släppts. Gatukonstnären och flerfaldigt dömde provokatören Dan Park ställdes på måndagen inför hovrätten i Malmö, misstänkt för bland annat hets mot folkgrupp. Park dömdes senast i augusti till sex månaders fängelse i Tingsrätten.

Idag onsdag, avslutades förhandlingarna och Hovrätten kommer att meddela sin dom mot den tidigare dömde gatukonstnären om två veckor, enligt Dan Parks advokat. Att Park släpps tyder på att Afrosvenskarna förbund med fler kommer att bli skitförbannande, nu får de svårare att försörja sig genom att bli ”kränkta” och kräva skadestånd…

2014-10-08_1928

Utställningen med namnet Fängslande gatukonst gav omedelbart metaforen faktiska konsekvenser. Knappt hade portarna slagits upp hos galleristen Henrik Rönnquist i Malmö förrän Park greps av polis och flertalet av verken togs i beslag.

Efter att ha suttit häktad i en och en halv månad dömdes Park i Malmö tingsrätt till sex månaders fängelse för hets mot folkgrupp och förtal. Även galleristen fälldes för hetsbrott men kom undan med villkorlig dom och dagsböter.

Men Dan Park anser sig vara oskyldig och har överklagat domen till hovrätten. Nu tyder frisläppandet på att Hovrätten ser annorlunda på saken än Tingsrätten och vi får hoppas att yttrande och åsiktsfriheten segrar denna gång.

Lite av Dan Parks konst nedan…

Länk 

Detta bildspel kräver JavaScript.

9 thoughts on “Hotar Rönnquist på Gallerinat​ten

  1. Känns ju tryggt att veta att mannen i den svarta T-shirten med den texten och med fingrarna i luften arbetar och gör rätt för sig i undervisningsvärlden.

  2. Glöm inte bort att vänstermänniskor är ointelligentare än andra, detta bör vara ett sådant exemplar.

  3. Ser i mina ögon ut som en ordinär malmeextremist…Ni uppåt landet skall veta,att Malmö alltid varit välkända för sina fanatiska socialister…

    • Gör verkligen ärliga socialister på det sättet? Till och med i Malmö. Jag tvekar. Måste vara en marxistleninistiskextremkommunist.

    • Stenbock : Socialister tillsammans med kommunister sådana som den förvuxne i T-shirten och med fingerspråket, ……………….är det en inbjudan att konfrontera rasisten ?
      Vill inte veta……………………………..

Kommentera