Ett tredje missillager har hittats i ännu en av UNRWA:s skolor i Gaza

ISRAEL/GAZA. Ännu en gång nås vi av beskedet att Hamas-missiler hittats i en av UNRWA:s skolor i Gaza. Detta är tredje gången sedan Operation Protective Edge inleddes. Misstankarna som fanns före operationen bekräftas nu om och om igen.

Upptäckten har ännu inte publicerats på UNRWA:s hemsida men på UN News Center kan vi läsa följande: ”UNRWA sa att ett lager missiler hittades idag (29 juli) i en av UNRWA:s skolor i Gaza. Upptäckten gjordes i samband med en vanlig UNRWA-inspektion av skolan, som var stängd för sommaren och som inte används som förläggning. Alla relevanta parter har informerats.”

”Vi fördömer den grupp eller de grupper som utsätter civila för fara genom att gömma dessa vapen i vår skola,” sa UNRWA:s talesperson Chris Gunness. ”Det är ännu en flagrant överträdelse av lokalernas neutralitet. Vi uppmanar alla krigande parter att respektera FN-egendomars okränkbarhet”.

4 thoughts on “Ett tredje missillager har hittats i ännu en av UNRWA:s skolor i Gaza

  1. FN uppmanar ”alla parter”,att inte gömma raketer i deras skolor !!
    Inte tror jag väl att Israel låter sina försvarsmedel ligga lagrade i Gaza`s skolor ?

    • Faktiskt har jag läst om detta även i svensk media(!) men naturligtvis vinklat så milt som möjligt för att inte stöta sig med palestinofiler i Sverige. Samtidigt ger det en självupplevd bild av ”objektivitet”

Kommentera