Färdtjänsten fungerar inte

En färdtjänstchaufför i Göteborg har polisanmälts och stängts av från sitt arbete. Det här sedan en rullstolsburen man avlidit efter en fallolycka. Föraren valde att inte berätta om olyckan, något som är vanligt visar en granskning.

Annat som förekommer regelbundet är att folk lämnas på fel adress, att bilarna inte kommer i tid eller att de inte kommer alls, sexuella trakasserier osv.

Emma Qvarfordt är chef för reseservice på färdtjänsten i Göteborg och hon säger att det inte är aktuellt att omvärdera några avtal på grund av bristerna.

– Om du förväntar dig att jag ska säga att vi borde säga upp ett avtal på grund av de här fallen så har vi inte funnit att vi varit vid vägs ände, att det gått så långt, säger hon.

Pettersson noterar att kommunerna handlar med andras pengar – normala människor som handlar med egna pengar lämnar tillbaks det som inte fungerar och köper den kvalité som man behöver…sedan kan man undra vad det är för folk som inte hittar till rätt adress trots moderna GPS:er, som inte kan klockan och som trakasserar passagerarna…

SR om färdtjänst 

Taxibolag utkonkurrerat av bidragsjobbare – sedan klarar inte nybyggarna jobbet  

1 thoughts on “Färdtjänsten fungerar inte

Kommentera