Romson lovar pengar till spårväg

Åsa Romson redan igång och regerar.
Åsa Romson redan igång och regerar.

LUND. Åsa Romson besökte spårvagnskontoret Spis i Skåne i Lund på onsdagseftermiddagen och hade med sig ett vallöfte om statliga pengar till spårvägsinvestering. Spårvägen mellan Lunds C och ESS beräknas kosta 720 miljoner kronor och Lunds kommun har avsatt 360 miljoner kronor. Resten, 360 miljoner kronor, hoppas kommunen att staten ska skjuta till.
Och Åsa Romson lovordade projektet.

Lund har planerat för en spårväg som är till för hela Skåneregionen. Det är en otroligt stor utbyggnad som man planerar och som skulle vara en otrolig fördel för alla de resenärer som vistas kring centrala Lund varje dag, förklarade hon.

När kommer pengarna?

Staten behöver ta sitt ansvar och medfinansiera sådana här viktiga projekt och i Lund ligger man väldigt långt fram i planeringen. Så jag hoppas och förutsätter att en ny regering efter valet kan ge klartecken för en medfinansiering under första halvan av nästa mandatperiod.

Är övriga samarbetspartier med på en investering i spårväg i Lund?

Jag vet inte vad Socialdemokraterna och Vänsterpartiet kommer att föreslå i sina motioner på infrastrukturområdet men båda partierna har tidigare varit starka företrädare för spårtrafik. Staten måste hjälpa regioner och kommuner som tittar framåt och bygger modern kollektivtrafik i form av spår. Jag hoppas vi kan få med oss och övertala dem att detta är viktiga projekt att satsa på.

Sydsvenskan   Tidigare om spårväg i Malmö

4 thoughts on “Romson lovar pengar till spårväg

  1. Människor vill inte åka i nåt jävla kollektiv. Har de möjlighet så är det bil som gäller men det vägrar ju miljöfundamentalisterna att inse. De kommer att fördyra som tusan för alla bilister samt sabotera hela folkhemmet till ett u-land. Håret växer inåt när man lyssnar på Åsa Romson. Man blir illamående så fort hon öppnar käften!

  2. Visst lova pengar till ny spårväg i Skåne men ta det ur MP:s partikassa. Om hon räknar med att hela Sverige ska betala kan hon beställa en tunnelbana mellan Strömsund och Östersund samtidigt.

Kommentera