Mp vill inskränka på yttrandefriheten *Uppdaterat

Extrempartiet Mp vill inkräkta på yttrandefriheten genom att förbjuda anonyma bloggar.

Genom att avskaffa anonymiteten vill Miljöpartiet ändra lagen och stoppa näthatet genom att bloggägarna ansvarar för allt som skrivs i både blogginlägg och kommentarer. Lagen ska även gälla Facebook, twitter och andra sociala medier som är öppna dygnet runt. M.a.o. kan vem som helst gå in på en blogg och skriva något riktigt sunkigt i kommentarsfälten och därefter kan någon annan gå in och anmäla ägaren för förtal, hets mot folkgrupp och annat.

Det här är väldigt allvarliga saker”

Mårten Schultz, professor i civilrätt, är inte nådig mot Miljöpartiet och deras förslag.

Källa: SR (Kan kommenteras, så skynda på innan möjligheten tas bort)

Suck, dessa miljöpartister. De vill införa ett icke-våldsförsvar, de vill öppna Sveriges gränser för fri invandring, de vill chockhöja skatterna för alla med bil, alla företag och göra livet betydligt dyrare för landsbygdsbor, de vill inskränka på yttrandefriheten och hittar de inte på en massa märkliga förslag så slåss de sinsemellan på partimöten. S&M, varför vill ni bjuda in detta parti i en svensk regering?

Uppdaterat 11:05

Plötsligt och i en all hast gör Miljöpartiet en pudel när det visar sig att förslaget sågas av alla. Nu ber man om ursäkt och vill inte förbjuda anonyma bloggar. Det är lite som med det förslag om ett icke-våldsförsvar man plockade bort från hemsidan när övriga partier, media och allmänheten nu börjat tala om en upprustning efter det som sker i Ukraina.

Källa: SR

14 thoughts on “Mp vill inskränka på yttrandefriheten *Uppdaterat

  1. Jag förstår och NOT. Dels så har vi yttrandefrihet, freedom of speach, MEN om man känd tycker till så blir många stigmatiserade och mer pga tyckandena….man får helt enkelt inte tycka annat är normen…sedan om man då försöker hålla sig under radarn så sätter olika grupper igång och verkligen trålar för att hitta personen bakom alias etc…. samt om tyckandet avviker från normen så stigmatiseras man, avskedas, blir avvännad osv….så har vi verkligen en yttrandefrihet ”på riktigt” eller är det bara ”ett spel för gallerierna” för visst låter det fint…MEN om den folkliga uppfattningen a.k.a. PK råder så är yttrandefriheten på låtsas…man kan ju slumpa tio tyckanden per dag av de hundratals floskler, introjekt, förutfattade meningar som publiceras vitt och brett varje dag i media….

  2. MP har verkligen utvecklats till ett marxistiskt parti. Det här med bloggarna är inte det första försöket att inskränka yttrandefriheten. De har tydligen lagt fram förslag inom EU att det ska vara förbjudet att ifrågasätta islam och invandring.

  3. De påminner mig om de Röda Khmer Pol Pots gubbar, Få de som de vill börja de nacka folk för ”allmänhetens bästa”. Enda sättet för dem att behålla makten när folk verkligen förstå vad dessa miljö Talibaner stå för!

  4. Detta parti (MP) fjärmar sig allt längre från verkligheten. När bensinskatten höjs liksom nu fordonsskatten lovades kompensation till bl a Norrland som inte har kollektiva färdmedel som storstäderna. Det har ännu inte kommit några pengar. Satsningar på infrastrukturen framöver går oss också förbi.

    Nästa gång ni ska till Åre och åka skidor kan ni väl ta sparken hit?

    Snart lägger MP ett förslag som tar bort sekretessen i valet. Man måste tala om hur man ska rösta…..

  5. Det är inte konstigt att man inte vill öppna DDR arkiven,
    för där döljer sig säkert många intressanta namn bland
    landsförrädarna i 7 klövern.

  6. MP kommer här med sin stora valclou.
    Denna övervakning är något som vi i Absurdistan har saknat..
    I DDR ombesörjdes denna övervakning av SÄPO o. IM`s (personliga informanter) I Skåne benämndes sådan personer tidigare för ”ettertittare”
    Sedlighetspolis och ett sedlighetsdepartement under ledning av Bildt,bör inrättas,snarare i dag än i morgon ! !
    Ett straff för de som överträder gällande bestämmelser, kunde lämpligen vara tvångsanslutning till Miljötalibanerna…

    • PS.
      I DDR var det som ovan nämns SÄPO …… STASI !
      Alltså organisationen finns ju redan att tillgå !

  7. Vi får väl hoppas att Socialdemokraterna väljer en annan samarbetspartner efter valet annars blir det god natt med fosterlandet.

Kommentera