Malmö planerar kunskapscenter för svarta

MALMÖ. De polisanmälda hatbrotten mot afrosvenskar ökar kraftigt. Nu planerar Malmö stad att starta ett afrosvenskt info- och kunskapscenter. Malmöbon Jallow Momodou är drivande bakom planerna. Han har själv erfarenhet av att utsättas för hot och kränkningar på grund av sin hudfärg.

– Jag har fått åtskilliga brev och telefonsamtal där jag kallas för N-ordet, där det står att jag ska skjutas ihjäl eller utvisas.

Jallow Momodou upplever att hans polisanmälningar inte har tagits på tillräckligt stort allvar. Som engagerad i organisationen Afrosvenskarnas forum för rättvisa kommer han i kontakt med Malmöbor som upplever samma sak. På fredag hålls ett möte om hur info- och kunskapscentrets verksamhet ska se ut.

– Om jag får bestämma så handlar det dels om att erbjuda stöd till hatbrottsoffer, men även att ta fram rapporter och utbilda exempelvis poliser och politiker.

-Pettersson tror inte en sekund på att hatbrotten mot afrikaner av svenskar ökar. Däremot finns det andra grupper i samhället som hatar svarta, vita, judar och alla andra och vad ett kunskapscentrum för svarta finansierat av skattemedel som Malmö inte har ska göra åt det begriper inte jag…

Sydsvenskan 

6 thoughts on “Malmö planerar kunskapscenter för svarta

  1. Med alla multikulti i Malmö så slits staden sönder då har såssarna lyckats, att ”härska genom att söndra”. Alla värdelösa potentaters maktmedel.

  2. Kalla det kulturcenter, som det står när de vill bygga en moské. Sen kan de mobbade afrosvenskarna frottera sig där med araberna.

  3. Ytterligare propaganda mot oss svenskar. Om det behövdes ett informationscenter, vore det för oss. Det är skrattretande. Vem är den mest hunsade och utsatta och misskrediterade gruppen om inte vi. Har vi inte rätt till vårt eget land, va…

    • Afrosvenskarna är de som behöver ett infocenter. Skulle de till äventyrs ”uppleva problem” så beror det mer på att VI vet hur man uppför sig, men inte DE

Kommentera