Tänker EU öppna för Bulgaren och Rumänien?

Från den 1:a januari 2014 kan både Bulgarien och Rumänien komma att införlivas i Schengen-avtalet.

Två av Europas fattigaste, mest korrupta och brottsbelastade länder är sedan 2007 medlemmar i EU. Fr.o.m. 2014 väntas också Bulgarien och Rumänien ingå i Schengen-avtalet, vilket ger medborgarna i de länderna fri rörlighet bland Europas mer välmående länder, exempelvis Sverige.

Det bor cirka 27 miljoner människor i de bägge länderna och i dessa länder lever också en stor del av Europas romska befolkning. Redan idag ser vi hur tiggare från de bägge länderna tar sig till de västeuropeiska städerna, där de blir en allt vanligare syn och en syn allt fler retar sig på. Redan idag kan bulgariska och rumänska medborgare röra sig fritt i Europa under tre månader, vilket tiggare utnyttjar fullt ut och även överskrider (eller hur SN?).

När Europas gränser nu öppnas för romer, tiggare, arbetslösa och kriminella från Europas fattigaste, mest korrupta och brottsbelastade länder, lär förstås Sverige vara mål för en stor del av dessa. Självklart har dessa grupper lärt sig att Sverige välkomnar dem med öppna armar och att generösa bidragssystem väntar bakom gränsen. Vad det kommer att innebära för Sverige och svenska skattebetalare återstår att se, men inte tror jag att kommunpolitikerna och de som betalar deras lön står upp och jublar…ja, möjligen officiellt, men knappast i glada vänners lag.

Det känns som att den aktuella romregistreringen är en välregisserad händelse. Efter att polisen nu hängts ut som rasister och debatten om utsatta romer och antiziganism tagit ny fart, lär ingen våga ställa sig upp och ifrågasätta den väntade invasionen och dess konsekvens för landet och oss skattebetalare. Har detta varit syftet med hela affären och har debatten tillkommit för att media och politiker nu ska bana väg för en gigantisk invandring av romer från Östeuropa?

Julia Caesar skrev bra om detta redan i mars, länk

…och Victoria Wärmler från Sockerbitar till kaffet följde upp detta i går med en bra och tankeväckande text, länk

…och fan så svårt det var att somna efter dessa två utmärkta artiklar.

2 thoughts on “Tänker EU öppna för Bulgaren och Rumänien?

  1. Ja, det ska bli intressant och se om systemkritikerna får rätt. Göran Persson pratade en gång om ”social turism”. Jag har nu inte undersökt saken närmare men ska man tro media (och det ska man ju naturligtvis inte) så har det inte blivit så. Men vi får som sagt se, det är ju ett annat klientel det handlar om nu, ett klientel vi har fått försmak av de senaste åren.

    • Har det inte? Jag undrar just hur många av dem som bar kommit
      hit till Sverige har giltiga skäl, ifall nu myndigheterna hade
      brytt sig om att kontrollera

Kommentera