Handikappad arab dansade sig till 6,4 miljoner

Uppdaterat 2013-09-18: I nästa vecka börjar rättegången mot ännu ett svin. Det dansande libanesiska svinet Samir El-Shemesani, 62. På Expressen som för ovanlighetens skull skriver ut namnet finns en film där Samir dansar runt och rör sig obehindrat.

  • Intisar Al Naser är frun, hon har fått 1,4 miljoner kronor i assistansersättning. Trots att Samir är gift så bor han ensam men det finns fem bilar registrerade på samma adress.
  • På Lina Shemesani, som är Samirs 21-åriga dotters bankkonto fanns 1,2 miljoner kronor – men hon har väl vunnit…
  • Samir El-Shemesani har haft flera personliga assistenter och kvitterade ut cirka 3,7 miljoner kronor i ersättning på fyra år.

Tidigare 2013-05-18: Den 62-årige mannen stöttade sig med en krycka när han lämnade rättssalen, häktad för att ha lurat försäkringskassan på runt 3,7 miljoner kronor. Hans exhustru och dotter häktades också, misstänkta för att ha fått ut 2,7 miljoner kronor i lön för att vårda 62-åringen.

Kammaråklagare Anders Pettersson vill inte säga hur Försäkringskassan avslöjade den misstänkta brottsligheten. – Nej, det vill jag inte gå in på just nu.

Men Försäkringskassan anmälde saken till polisen och den 6 maj blev den 62-årige mannen, hans 57-åriga exhustru och parets 19-åriga dotter anhållna i sin frånvaro. Alla tre greps sedan i måndags, varpå anhållandet verkställdes. Enligt brottsmistankarna har 62-åringen utgett sig för att vara sjuk och fått bidrag för detta. Hans före detta hustru – paret skilde sig för några år sedan – och dottern har arbetat som hans assistenter och fått ut lön för detta. Brottsligheten skall ha pågått från maj 2009 till den 13 maj i år.

Anders Pettersson bekräftar att mannen under denna tid fått ut 3 675 724 kronor i bidrag. Hustrun har plockat ut 1 408 893 kronor och dottern 1 300 000 kronor i assistansersättning. Totalt omfattar alltså brottsmisstankarna nästan 6,4 miljoner kronor. På torsdagseftermiddagen ställdes familjen inför häktningsdomaren i rättsalen på nya Rättscentrum i Malmö. Alla tre hade begärts häktade, på sannolika skäl misstänkta för grovt bidragsbrott. Den 62-årige, vardagsklädde mannen stötte sig på en krycka när han kom in i rättssalen och såg mycket förvånad ut när rättens ordförande efter en kort förhandling förklarade honom häktad. Advokat Bo Petersson är mannens försvarare:

– Min klient förnekar brott och säger att han bara är sjuk och har fått de bidrag man har rätt till. Om andra har begått några brott har han ingen aning om. Han är sjuk och har sökt och fått bidrag därefter.

Även den 57-åriga exhustrun och den 19-åriga dottern häktades senare på eftermiddagen.  De förnekar också brott. I samtliga fall var häktningsgrunderna att de på fri fot kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra sakens utredning. Tingsrätten beslutade också om kvarstad på samma belopp som brottsmisstankarna avser. Målsägande är Försäkringskassan som anmält anspråken. Det handlar om att säkra så mycket egendom att framtida skadeståndsanspråk kan antas bli täckta.

I dotterns fall fanns det 1,2 miljoner kronor på två bankkonton, vilka nu ”tagits i förvar” – som det heter i lagtexten. Åtal skall vara väckt senast den 30 maj.

– Men det lär behövas förlängning. Vi skall bland annat utreda om det gjorts några ansökningar om bidrag innan 1989. Det räcker med att de ansökt – de behöver inte ha fått någonting, berättar Anders Pettersson.

-Pettersson ser att det är som vanligt, ljugmedia talar inte om att de häktade är arabiska libanesiska svin och heter…

  • Samir El-Shemesani, född 1951, pappa som har fått ut 3 675 724 kronor.
  • Intisar Al Naser, född 1956, mamma som fått ut 1 408 893 kronor.
  • Lina Shemesani, född 1993, dotter som lagt beslag på 1 300 000 kronor.

11 thoughts on “Handikappad arab dansade sig till 6,4 miljoner

  1. Emil:
    Det var just detta udda förhållande som gjorde fallet misstänksamt…Man trodde möjligen,att hon smusslat undan en mängd sparade slantar.
    Först när en svensk ligger på knä,och saknar möjlighet att klara sig själv,kommer den s.k. tryggheten,vid ålder-och sjukdom i fråga för oss inhemska.
    Har också genomlidit samma som du.Blev med tiden bra mycket klokare på hur vårt sociala nät,fungerar i den dagliga verkligheten !

  2. Lars Å
    Inte riktigt så, min fru kommer från Latinamerika, men har sedan ankomsten arbetat, studerat och utbildat sig för att därefter landa ett toppjobb inom den kommunala sektorn.
    Så hennes problem är nog snarare att hon självmant har integrerat sig i vårt samhälle och hela tiden gjort rätt för sig. Skulle kunna tänka mig att dettta sticker i ögonen på andra nysvenskar.

  3. Vad jag inte begriper är att dom fixar det.
    Dom måste få hjälp från någon på FK
    Min fru har assistansersättning, och vad jag minns så fick vi kämpa med näbbar och klor för att över huvudtaget få hjälp.
    FK och kommun gjorde utredning på utredning. Uppföljning och hembesök.
    Man räknade minuter och sekunder på hur mycket vårdbehovet bestod i.
    Har ingenting att invända mot detta, inte mer än rätt.
    Man kom slutligen fram till att natten fick jag som make sköta utan ersättning sk makeansvar. Inga kommentarer om det heller.
    Men hur i h.-.e kan man som denne man sko sig så rejält utan att få hjälp innifrån systemet??? Tar pesonal på FK mutor??
    Vilken sorts läkare är det som skriver intyg och utlåtande???
    Nej fy fan

    • Ett ganska enkelt svar till dig Emil.
      Ni två hade oturen att ha fötts i Sverige,och därtill talar ni landets språk !
      Kriminella svenskar skall ju på alla sätt näppsas,och misstänkta är vi alla från början.I Absurdistan råder s.k.omvänd bevisningsbörda….
      Där har vår ”nysvenskar” en enorm fördel,eftersom de i regel enbart svarar ”inte forstå”,på frågorna.

  4. Den kvinnliga toppolitikern (hans fru) som omnämns i Expressen-artikeln – vad är hon för nån? Vilket parti representerar hon? FY FAN vad slaskpressen hade gått i taket och jublat om hon hade varit från SD. Då hade det varit nämn och bild på henne också…

  5. Min kommentar är, detta är vidrigt. Men än mer vidrigt är det att vi har ett system som uppmuntrar och försvarar vidrigheterna . Ett system som är väl förankrat hos sjukklubben, förakt !

  6. Inte förvånande.
    Regeringens upplägg med dessa assistansersättningen är nästan skräddarsydda för fiffel.
    Antalet kontroller av ärendena tycks ju vara minimalt.
    En kontrollant behöver bara avslöja en sån härva vartannat år för at bli lönsam.
    Ett fiffel som detta tjänar alla inblandade på .
    Utom det arbetande folket som tvingas betala, förstås

Kommentera