Han verkade vara en så trevlig kille

Denna artikel utgör en översättning av Bill Whites (prof. em. i fysik) artikel om bröderna Tsarnaev ”He Seemed Like Such a Nice Guy” på Political islam

Nyheterna är fyllda med kommentarer från människor som kände bombmännen från Boston maraton, som trevliga och vanliga människor. De kan inte tro att bröderna Tsarnaev kunde vara våldsamma. Detta är inte första gången vi har hört sådana omdömen, men det finns en annan dimension. Vad som hände var inte bara våld, men jihad.

Genom jihad menar jag ”döda Kafirer” (icke-muslimer), inte den andliga kamp som apologeterna för islam vill lyfta fram. För att vara rättvis finns det ett omnämnande av jihad som varande en andlig kamp men det är insignifikant. Som en åtgärd samlade Bukhari de viktigaste traditionerna om Muhammed, kallade Haditherna. Utav 7 000 av dessa traditioner handlar ca 1 500 om jihad. Av dessa 1 500 jihadhadither avhandlar mer än 1 400 om ”döda Kafirer”-jihad och endast ett fåtal, behandlar jihad som andlig kamp. Detta tyder på att Muhammed trodde att jihad som krig var mycket viktigare än jihad som andlig kamp.

Muhammed predikade religionen islam under 13 år i Mecka och konverterade bara 150 personer. Han drevs ut ur Mecka och åkte till Medina. I Medina han blev politiker, jihadist och krigsherre. Han genomförde i genomsnitt en jihad var 6:e vecka och som ett resultat av detta konverterades alla araber till islam. Religionen islam var ett misslyckande men politiken och jihad triumferade. Muhammed talade mycket om jihad eftersom det fungerade.

Den viktigaste faktorn här är att Muhammed anses vara den perfekta muslimen. Koranen berättar så över 90 gånger. Om den perfekta muslimen är en jihadist och Allah älskar en jihadist, då är jihad en helig handling. Det innebär att bröderna Tsarnaev hade en inre vägledning som tillhandahölls av doktrinen om islamisk jihad.

Jihadbröderna Tsarnaev var inte våldsamma för personlig vinning. De var manifestationen i världen av Allahs händer. Änglarna stödde dem. Ärkeängeln Gabriel var en jihadist mot judarna. Jihadister dödar inte för att lösa ett personligt agg. Jihadister uppgift är att skada Kafirer eftersom Allah hatar Kafirer som konspirerar mot dem. Kafirerna förolämpar Allah genom sitt förkastande av islam.

Att vara en jihadist är inte en personlighetsstörning, psykos eller en neuros. Jihad är den högsta andliga extasen av mänsklig erfarenhet. Jihadisten möts av änglarna och hans sår bär honom över domedagen till den högsta himlen. Den jihadistiske martyren tas direkt till paradiset utan Allahs slutliga dom.

Jihadistbröderna var ”trevliga” eftersom bedrägeri är kärnan i islams dualistiska etik. Den kortaste hadithen består av endast tre ord: ”krig är svek” säger Muhammed. När Muhammed skickade ut en mördare till en judisk poet sade han till mördaren att använda bedrägeri för att komma nära juden för att kunna döda honom. Muhammed rådde till bedrägeri om det gynnade islam, eftersom det inte finns någon ”gyllene regel” inom islam.

Men den främsta anledningen till att Tsarnaevs var ”trevliga” är att de bara började att verkligen anamma islam under de senaste två åren. Tamerlan började be fem gånger om dagen och bli mer religiös. Före konverteringen till islam, kunde de faktiskt vara vänner med en Kafir. I Koranen finns 12 verser som säger att muslimer kan vara vän med en Kafir, men han är i sanning aldrig deras vän. En muslim är en broder bara till en annan muslim, aldrig till en Kafir. Så, efter att ha blivit religiös var de inte längre sanna vänner till någon Kafir.

I gunden: ett mått på en muslim är inte om de är ”trevliga” men hur noggrant de följer islams lära. Medierna kommer under de närmaste veckorna att fyllas av, om hur trevligt de flesta muslimer är. Kom ihåg att varje muslim är bunden av hela den islamiska läran. En god muslim måste acceptera allt i Koranen, Sunna eller sharia, vilket inkluderar jihad. Alla muslimer måste tro på jihad om de tror på islam. De kan välja att inte följa det, men jihad är alltid där.

3 thoughts on “Han verkade vara en så trevlig kille

  1. Kära vänner!
    Om du skulle renovera din bostadsrätt, vem skulle du helst be om hjälp ifrån? Skulle du ringa en resturang eller skulle du ringa en byggfirma?
    Vi behöver inte ens fundera. Så låt oss hålla för öronen när okunniga människor talar, eller ta det med en smula salt. Med all respekt så talar jag faktiskt och bloggskrivaren.
    Nedan finns länk till youtube. Filmen är baserad på professorers och Religionsvetares kunskaper. Ha en mysig filmstund!

Kommentera