Ryssar köper för miljarder i Dubai

UTRIKES. Sedan den ryska invasionen av Ukraina 2022 har ryska eliten köpt bostäder för motsvarande 68 miljarder kronor i Dubai. Det visar en rapport av ekonomer från EU Tax Observatory i Paris och Skatteforsk i Norge, skriver journalistnätverket ICIJ.

Burj Khalifa i Dubai, Förenade arabemiraten är ett land med enorma klyftor men låg brottslighet.

Enligt dokumenten som rapporten bygger på har ryska politiker, misstänkta brottslingar och personer med sanktioner från väst riktade mot sig köpt exklusiva fastigheter i landet.

Uppskattningen av summorna är enligt ekonomerna ”försiktiga”.

Vi beräknar att de ryska pengarna som flödat in i Dubai har tiofaldigats sedan invasionen, säger Matthew Collin på EU Tax Observatory till ICIJ.

Här finns rapporten…

-Pettersson undrar varför inte dessa ryska kleptokrater investerar i semesterparadisen på ockuperade Krim? Där är temperaturerna lite behagligare än i Dubai.

Palmira palace på Krim

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryssar köper för miljarder i Dubai

  1. Dubai är en skurkstat för smutsiga pengar.
    Sydamerikanska kokain pengar, ryska oligark pengar och Kina pengar.
    När Beirut och Libanon på traditionellt MENA maner kaosade samman i klan och gangsterkrig, letade det smutsiga kapitalet efter nya jaktmarker och hittade.. Dubai…

    Googla gärna på ”dubai porta potti”

    • Ett bra sätt att sänka araberna är att skjuta sönder olje anlägningarn..
      Då blir det dtopp på kassa flödet och oljan kommer att säljas i yen per fat.
      Och jänkarna blir skogs tokiga.

      6
      5
  2. ”Stora klyftor och låg brottslighet..” i Dubai,
    Förenade Arabemiraten.
    – Visst, fram till nu, då både klyftorna och kriminaliteten bara ökar. ..

    19
    6
  3. Ja det är antagligen då att det är farligt för den ryska eliten att vara kvar i Ryssland. Putin kan få den ryska Stalin febern då han och KGB mördar alla dom inte tror på den slutgiltiga segern över dom judiska nazisterna som som bosat sig i ukriana

    15
    6
    • Jag skulle nog också tippa på att stora delar av Ryska eliten oavsett oligarker,oppositionella,med fleravågar inte stanna kvar i Ryssland på grund av att Vladimir Putin och hans hejdukar inom KGB,OMON,SPETZNAZ ,och GRU kommer att likvidera alla som motsätter sig stalinistiska regimen med putin,peskov och kompani vid rodret i Moskva .Sen har även stora delar av Ryska maffian också pumpat in miljardbelopp i Dubai i syfte att tvätta pengar som de har fått in från brottslig verksamhet som langning av knark,dopningsmedel,alkohol,skjutvapen samt inkomster från utpressning,bedrägerier,beskyddarverksamhet. Även stora delar av Ukrainska eliten som inte vågar stanna hemma i Ukraina på grund av kriget har köpt lyxhus i Dubai

      1
      2

Kommentera