Riktig desinformation på socialdemokratiska

DESINFORMATION. Socialdemokraterna ägnar sig åt desinformation, på riktigt. Innehållet i annonsen är grovt förfalskat. Socialdemokraterna verkar mena att Sverige är som Ryssland. En annons av socialdemokraterna jämför Public Service i demokratins Sverige med Putins Ryssland och Orbans Ungern. Detta är inte endast felaktigt utan en osmakligt jämförelse som trivialiserar och relativiserar hoten mot yttrandefriheten i dessa länder.

Socialdemokraterna skriver: Stoppa SD och Ms slakt av SVT och SR.

Så Public Services budget ut idag: För år 2024 anslås från det skattefinansierade public service-kontot sammanlagt 9.269.400.000 kronor, varav SVT 5.456.800.000 kronor, SR 3.331.800.000 kronor och UR 481.800.000 kronor.

Förslaget som S kallar slakt är: Sedan 2003 har public service haft en årlig uppräkning av anslagen på 2 procent. Kommittén föreslår nu en ökning för 2026, med 3 procent jämfört med 2025 års nivå. Därefter en uppräkningen till 2 procent under åren 2027–2030, och 1 procent 2031–2033.

Det nya public service-tillståndet är rekordlångt, från 2026 till 2033. I förslaget slås fast att innehållet ska vara både brett och innehålla smalare program. I förslaget betonas att uppdrag som rör svenska språket är allt viktigare, medan villkor om jämställdhet och mångfald tonas ned.

För att rationalisera hela svenska public service-verksamheten föreslås att regeringen ska utreda en sammanslagning av de tre bolagen, som brittiska BBC, danska DR och norska NRK.

Detta kallar alltså socialdemokraterna slakt!

Det är Anders Ygeman (S) som går förbi i slutet och inte kan svara på någon fråga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Riktig desinformation på socialdemokratiska

  1. Sossarna vill att SVT skall fortsätta göra vänsterpropaganda, som sitt eget Pravda med hjälp av en 68-vänster, allt för partiets röstsiffror.
    Exempel på tidigare desinformation är när man påstod att storskalig invandring var nödvändig för välfärden (det är nog ganska mycket av det som sades om invandringen som kan betraktas som desinformation).
    Man kan fråga sig om det är de som kunnat säga ”vad var det vi sa” (som SD) eller de som säger ”vi såg det inte komma” (som vänstern) som sprider desinformation.

    25
  2. Toppen Pettersson 👍 att man fick tillgång till den här videon. Här kan man även se hur Ynkelman tar till orda utan att ha rätt till någon talartid – ynkligt är bara förnamnet

    23
  3. Är det ens korrekt att säga att Ryssland vill skära ner på ”public service”. Deras statsmedia vill väl Putin använda till sin propaganda? Har det någonsin funnits oberoende statsmedia i Ryssland? Den fria press som fanns var väl inte statlig? Lyckligtvis vet vi att skrämselpropagandan inte brukar funka.

    10
    1
  4. Hur många gånger har socialdemokraterna själva bevisat att de ljuger om allt. Det ligger i sossens natur och DNA! De kan inte föra ett politiskt samtal utan lögner. Tant Bruns uppbragta utsvävningar i sina märkliga påståenden har blivit direkt pinsamma.
    Desperationen genomsyrar ”partiet” – det ”statsbärande…”

    22
    1
  5. Även Kina kör med desinformation. Eller vad tror ni om detta?

    https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/kina-p%C3%A5st%C3%A5r-taiwan-pressar-p%C3%A5-f%C3%B6r-krig/ar-BB1mY5nj?ocid=msedgntp&pc=HCTS&cvid=0efe27b6d23447378a5b869d4b9c6135&ei=32

    Taiwan med sina 23 miljoner invånare skulle enligt Beijing hota 1400 miljoner kineser med krig.

    HUR DUM FÅR MAN VARA???? I Beijing finns det tydligen ingen undre gräns för dumhet!

    Om Kina anfaller Taiwan bör den fria världen gå samman och bojkotta alla varor och tjänster producerade i Kina.

    Det kallas KONSUMENTMAKT och det kan vara en bra lärdom för fascister, islamister och imperialister.

    25
    1
    • Det kan bli svårt att bojkotta Kina, lyft på prylen framför dig och läs undertill ”Made in Kina”. Köp samma svensk tillverkad så får du först begära lånelöfte på banken.

  6. I 🇷🇺 🇭🇺 🇸🇰 och 🇸🇪 styrs media av ljugande politiker.

    Befria 🇸🇪 från lögnarna!

    29
    1
  7. Socialdemokraten Erik Brandt föreslog Adolf Hitler till Nobels fredspris 1939.

    35
    • @Rufus
      Fast det gjordes som ”satir” sa man då (vilket det sannolikt faktiskt också var). Men nu, 85 år senare, är satir = desinformation. 🤓
      Nu får sossarna ta mig _ _ _ bestämma sig för vilken fot de ska stå på!

      7
      1
  8. Det är helt fantastiskt skitbra att sossarna snärjer in sig hårt och snubblar runt i sina lögner , även den mest inbitne gammelsossen måste vakna av detta och inse att den gamla socialdemokratin som gjorde nytta inte existerar längre , t.o.m gamla sossesymbolen är ändrad utöver att politik och politiker är totalt utbytta !

    33
    • Inte en chans att sossar ändrar sig. En gång sosse alltid sosse. Naturen ser till att dom snart slutar rösta….

      • Sossar förökar sig som svampar, var svamp du ser en spark du ger, så förökar de sig till fler.

  9. (S) verkar tro att även riktiga svenskar är lika korkade som de av (S) importerade dysfunktionella kulturellt efterblivna är och därför köper allt som (S) för fram.

    Så är det inte!

    Vi som vuxit upp i det riktiga Sverige vet vad (S) numera står för.

    Dagens (S) ligger ljusår från vad Axel Danielsson och August Palm ville med (S).
    Även Wilhelm Moberg sade redan på 50 talet att (S) bara hade makten för ögonen.

    Tant Brun och resten av gänget har visat att detta stämmer.

    50
    1
  10. Låt dom hålla på dom gör ju bara bort sig. Ingen normalbegåvad människa kan ju tro på deras dynga.

    46
    1

Kommentera