Polen och Grekland vill ha europeiskt luftförsvar

FÖRSVAR. Polen och Grekland uppmanar i ett brev EU-kommissionen att upprätta ett luftförsvarssystem som täcker hela unionen, rapporterar Reuters.

Det finns redan en mycket positiv reaktion från EU-kommissionen om att göra luftvärn mot missiler till en gemensam uppgift för EU, eftersom det handlar om enorma summor pengar, sade Polens premiärminister Donald Tusk.

-Pettersson säger att det tål att fundera på. Luftvärn i olika länder kan samverka och täcka olika områden. Redan nu borde Ukrainas grannländer kunna hjälpa till och skjuta ned ryska plan och robotar över Ukrainas territorium helt enligt internationell rätt.

I Norden har våra flygvapen övat för att kunna operera som ett gemensamt.

Sedan kan inte EU ha ett luftförsvar och Nato ett annat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Polen och Grekland vill ha europeiskt luftförsvar

  1. Polska utrikesministern Sikorsi, liknar alltmer Hitler till sätt och utseende.
    Han utlämnade en antagonist till Vitryssland, som hamnade i fängelse, inte långt senare var han död.

  2. Världen skulle bli bättre och säkrare om Ukraina vinner kriget mot Ryssland och om vissa så kallade Ryska väpnade oppositionsrörelser störtar Vladimir putin och hans stalinistiska anhang med peskov och kompani med våld och utropar Fria demokratiska Ryssland och tar hem alla militära styrkor från Ukraina och återlämna Krim-Taurien och Sydöstra delarna av Ukraina till Ukraina

  3. Det är brottom nu att fixa pengar till tyskt luftförsvar, von der Leyel beviljar, om några dagar är det för sent.

    7
    5
    • EU borde klubba igenom ett förslag om en All-Europeisk Arme och att man samtidigt skulle kunna ta fram och utveckla nytt stridsplan som inte syns på fiendens radar och nya moderna stridsfartyg,ubåtar,pansarvagnar ,samt utveckla avancerade stridsdrönare som kan beväpnas med bomber ,och att EU borde öronmärka minst 100 miljoner euro motsvarande omkring 1000 miljarder kronor på att utveckla ett Alleuropeiskt luftförsvar med modernare avancerade luftvärnssystem och ett rymdförsvar med spionsatteliter och stridssateliter som beväpnas med laserkanoner .Stridsflyg skulle även kunna beväpnas med laserkanoner ,och sen skulle man ta fram både medeldistansrobotar och långdistansrobotar ,och alarmsystem som slår larm om ryssarna har avfyrat kärnvapenrobotar och det sameuropeiska luftförsvarssystemet efter att man har upptäckt robotar snabbt kunna avfyra luftvärnsrobotar som skjuter ner de anfallande Ryska kärnvapenstridsspetsarna .

  4. Och varför ska EU prompt syssla med det här när vi har Nato för det? En grundregel. Sätt aldrig vapen i händerna på den du inte tycker om eller litar på.

    12
    2
  5. Sverige borde köpa in några SAMP/T system och kräva att få licenstillverkning av dessa robotar i Sverige.

    4
    3
  6. … och då ser Putte svenskt luftvärn som ett lovligt mål … och så kan Liberalerna skicka ungdomar som röstar fel till fronten … vi utser dem som frivilliga.

    15
    17
    • Det finns ett enklare sätt att uppnå ett effektivt försvar..
      Det är igentligen bara att förse ukriana med vapen och ammunition. Efter att man malt ned Putin och resterna av Sovjetunionen tillsammans med islam . Då har man ju en fungerande värd.
      Det största hotet mot ett misslyckade är faktiskt islam så länge muslimska jihaditer skjuter skiten ur Putin i Moskva. Så borde det vara granska enkelt bränna av resterna av Stalin och ständiga massmord

      8
      2
    • Vilket är irrelevant för Putte anfaller vad han känner för oavsett målets inställning eller agerande mot Putte eller Putteland.

      7
      3

Kommentera