Rysk general misstänks för korruption

UTRIKES. En rysk toppgeneral har gripits misstänkt för korruption, rapporterar AFP. Det är den tredje högt uppsatta militären att gripas inom en månad.

Vadim Sjamarin

Vadim Sjamarin, näst högst upp i Rysslands försvarsstab, misstänks ha tagit emot omfattande mutor. En militärdomstol har beslutat att han ska vara kvar i häkte. Om han döms riskerar han åtta till femton års fängelse.

Biträdande försvarsminister Timur Ivanov och generallöjtnant Jurij Kuznetsov har gripits de senaste veckorna, även de misstänka för mutor. Detsamma gäller general Ivan Popov som sparkades från en roll som befälhavare förra året sedan han offentligt tagit upp Rysslands höga dödstal.

Tillslagen mot militära höjdare kommer samtidigt som Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu överraskande bytts ut mot ekonomen Andrej Belousov.

-Pettersson tycker det är löjligt så länge ledaren för kleptokraterna, Vladimir Putin, går lös…

Ryssland ligger på plats 137 i det internationella  korruptionsindexet  som publiceras varje år, samma nivå som Mali i Afrika och betydligt sämre än Ukraina som också har problem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Rysk general misstänks för korruption

  1. Korruption är väldigt händigt åtal då det gäller att rensa ut i Mordors ledning. Alla där är korrupta, så det kan inte gå fel

Kommentera