Invandring räddar inte svensk välfärd

INVANDRING & VÄLFÄRD. Låga löner och hög invandring löser inte bristen på arbetskraft. Det vore tvärtom att skjuta Sverige i foten, skriver Expressen i en Ledare.

Förklaringen är rätt enkel. Relativt många av de miljoner som kommit till Sverige under 2000-talet saknar den kompetens som efterfrågas. Men ekonomin expanderar när antalet invånare ökar – oavsett om de nyanlända jobbar eller inte. Det behövs mer av allt, från skolor och lärare till butiker och caféer. Vilket kräver mer arbetskraft, det är självklarheter.

Vad hjälper det om 20 procent av de anställda i vården har utländsk bakgrund om 25 procent av patienterna är invandrare som dessutom kräver mer vård än infödda.

-Pettersson tycker det är bra att Expressen ändrat sig och förväntar mig ingen ursäkt av alla de journalister som bidragit till dagens samhälle med mörkningar, desinformation och påverkansoperationer.

Minns ni på Expressens ledarredaktion på valdagen den 19 september 2010?

Sverige hade kunnat vara bättre med en oberoende och saklig journalistkår.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Invandring räddar inte svensk välfärd

  1. Centerpartiets syn på invandring, – följande hittar man deras hemsida:

    ”Centerpartiet strävar efter öppna gränser, fri rörlighet, en värld där människor kan röra sig fritt över gränserna, en mänsklig rättighet.
    Att söka asyl är en mänsklig rättighet, det ska gå att utesluta ett land som inte vidtar åtgärder för att upprätthålla mänskliga rättigheter.
    Vi vill se ekonomiska sanktioner mot länder som bryter mot de gemensamma värderingarna. Systemen med kvotflyktingar, både de som kommer via FN och genom EU:s egna program, borde utökas.
    Det bör bli lättare att komma till EU för att jobba, och för arbetsgivare att rekrytera också från länder utanför EU. Migration berikar, det är en styrka att leva i ett mångkulturellt samhälle”.
    https://www.centerpartiet.se/var-politik/vara-ideer/migration-och-integration

    Centerns vallöfte: ÖKA INVANDRINGEN,
    https://www.youtube.com/live/QPeh4XwmIq0?si=w8q6OVgD2k7vqaC4&t=2m28s

  2. Invandringen stärkte Sveriges välfärd. På den tiden vi släppte in hederliga arbetsamma människor från Europa. Efter Lo:s veto mot arbetskraftsinvandring på 1970-talet har det urartat totalt. De som kommer nu har lovats ett livslång all-inclusive av männismugglarna som de betalat stora belopp. På din och min bekostnad.

    25
  3. Sverige behöver inte mer analfabetiska kameldrivare !
    Kamelfarmen i Göteborg i nära minne…

    29
  4. För många psykopatiska och machiavelliska s.k. politiker
    gör ALLT och lite till, för att kunna vara kvar och inkassera goda löner för den misär och skit de lyckas ställa till med.

    Borde inte mången skärpa till sig i sin fulfalska gärning,
    spec med tanke på, hur många lättretade och missnöjda galningar det springer omkring i dagens samhälle.

    – Är det där favoriseringen kommer in..?!?

    26
  5. Inte heller i Storbritannien har invandringen av dysfunktionella socio kulturellt efterblivna blivit en framgång.

    1950 var Storbritannien och dess imperie rikast i världen. Sedan har det gått utför och den stora migrationen har år för år förvärrat situationen.

    Feministerna ser inte verkligheten!!!

    41
  6. Det som en del av oss såg redan för 25 år sedan kommer som en nyhet för Expressen. Tänk så många (påverkade av MSM) som fortfarande vandrar omkring i mörkret, helt fixerade vid ”socialismen”.

    39
  7. Drömmer jag? Skriver Expressens ledarsidor
    att invandringen inte
    löser våra problem…
    Vad kommer härnäst?
    Att den kostar oss 100
    tals miljarder?
    Arma land.

    64

Kommentera