Ryska vinster ska betala för vapen till Ukraina

UKRAINA. EU-länderna är överens om att köpa vapen till Ukraina med vinsten från frysta ryska tillgångar, rapporterar Financial Times.

Det är inte tillgångarna i sig som ska användas, utan vinsten från den Belgienbaserade värdepapperscentralen Euroclear, där motsvarande över 2200 miljarder kronor i ryska tillgångar är frysta.

Två gånger om året ska Euroclear föra över vinster till EU, totalt 35 miljarder kronor om året. Den första betalningen kommer ske i juli.

-Pettersson hoppas EU-politikerna följer internationella lagar och regler så de inte sänker sig till Rysslands nivå…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryska vinster ska betala för vapen till Ukraina

  1. Tycker det bästa förslaget kom från Storbritannien. Överför resurserna till Ukraina men låt det vara som ett lån från Ryssland. Lycka till sen Ryssland när ni ska återkräva lånet från Ukraina.

    16
    7
    • Detta är inte lämpligt . Att med internationella handel eller ekonomiska transaktioner försöka dela styra eller påverka affärsverksamhet . Kommer i slutändan bara att öka splittringen och fientlighet..
      Om man vitare den typen av åtgärder måste man se till att rätt sida vinner konflikter. Annars kan man få jätte roblem i sekler ett nytt kallt krig som plötsligt blir hett.
      Att förlita sig på ukriana i detta läge med wananistater som är i intresserade av ockupation som den anglosaxiska värden är inte lämpliga

      5
      7
  2. Ryssland stal både flygplan och företag av väst, så att mäta ut betalning för dem måste väl vara ok? Och allt som Ryssland förstört i Ukraina är väl rimligt att de betalar? Och alla Ukrainska liv… men pengarna bör betalas ut till alla skadelidande.

    Att förebygga skada som orsakas av Ryssland borde också kunna göras på Rysslands bekostnad, dvs köpa försvarsvapen till Ukraina och täcka det Ukrainska försvarets kostnader.

    45
    11
  3. Fullt rimligt att beslagta tillgångar från en angreppsmakt. Problemet är möjligen att EU inte formellt är i krig med Ryssland. Men ryssen lade väl beslag på en massa västtillgångar i Ryssland så, what goes around…

    29
    8

Kommentera