Rasism säger Saade

Eric Saade får kritik från olika håll för sitt politiska ställningstagande i konflikten Israel/Palestina. Det är rasism hävdar han.

Under gårdagens uppträdande inför semi-finalen i Mello uppträdde Eric Saade med en palestinasjal lindad kring ena handleden. ”Det är rasism att kalla palestinasjalen för en politisk symbol”, säger han och fortsätter med att sjalen är en gåva från sin far för att familjens ursprung inte ska glömmas bort.

EBU:s regler är tydliga. Inga politiska symboler och flaggor från icke-deltagande länder är tillåtna. Något alla, inklusive Eric Saade, är införlivade med. Saade valde att inte respektera, trots vetskapen om reglerna långt innan uppträdandet. Respekt är väl inte direkt ledordet för människor från den delen av världen.

Sedan gör han sig omöjlig med att jämföra palestinasjalen med dalahästen. Dalahästen är som bekant vare sig en flagga eller en politisk symbol, utan en symbol för landskapet Dalarna där dessa hästar började täljas redan på 1700-talet som leksaker till barnen och i syfte att säljas till utomstående av kringresande gårdfarihandlare.

Nu är Saade i gott sällskap av andra artister och kommer givetvis inte att påverkas av detta. Hur mycket jag än googlar hittar jag inte att Eric Saade tar avstånd från Hamas som organisation och deras blodiga terrorattentat 7:e oktober 2023.

Eric Saade sågar förbudet mot Palestinaflaggor

21 thoughts on “Rasism säger Saade

  1. Det är mycket konstigt att allt som egentligen bara är andra åsikter kallas rasism när vänstern får kritik för vad dom gör och säger. Varför kallas det inte rasism när vänstern uttalar sig om någon av sina teser och favoritfrågor. Det kallas aldrig rasism när SD alltid kallas för nazister. Varför. Det är väl rasism om något att kalla någon nazist utan att ha någon som helst anledning till det eller visa några bevis. Koncentrationsläger som fanns i Tyskland under kriget eller dödande av motståndare med andra åsikter är ju något som bara förekommer i kommunistiska eller muslimska länder nuförtiden. Men ändå har inga av dom länderna tydligen rasism. Det är ett väldigt silande av mygg och sväljande av kameler som vänstern sysslar med. Hoppas att någon snart sätter en kamel i halsen.

  2. Så dalahäst var det mest relevanta jämförelseobjektet…???
    Jisses så dumt. Sovjets flagga, en t-shirt med Mao eller en knuten blm-näve ligger nog närmre.

  3. Ukraina blev attackerat av Ryssland, Ukraina får delta i eurovision. Israel blev attackerat av palestinska terrorsekten hamas, Israel ska, enligt vissa inte få delta i eurovision? Logik?

    28
  4. En stjärna har slocknat … nu kommer Eric Saade fortsättningsvis framstå
    som en Hamas/ Palestina anhängare snarare än en artist.
    Att ta parti för en terrorstat i Sverige idag är nog det sämsta man kan göra.
    Svårare än så här är det inte att ta kål på sin egen karriär.
    Nu får Eric hänga med Greta Thunberg, Stina Wollter & Co

    70
  5. Vad man än kommer överens om med en arab, slutar det som ”ett missförstånd”.

    60
  6. Sorgligt att se hur aningslösa de goda och naiva presenterar sig själva
    Hamas jublar nog

    57
  7. Varför bjuder man i sådana nissar när man vet att respekt för någon från Mena-området bara gäller när de själva vill ha respekt, aldrig att man själv skall visa respekt för andra och speciellt inte visa respekt för svenskar.

    71
  8. Saade borde skaffa sig ryggrad samt studera definitionen av ordet, rasism. Ett avståndstagande eller kritik av en viss politik, kan aldrig vara rasism.
    Att i detta läge dra rasistkortet, urholkar han ytterligare innebörden av rasism.
    Genom att till varje pris politisera en festival, är hans ”varumärke”, naggat i kanten.
    Skulle dock tro att den enkelspåriga vänstern är belåten. Hoppas att bildat, fritt tänkande människor, skickar ut honom i kylan!

    67
  9. Gaget och stor rubrik i Expressen är viktigare än judarnas lidanden för en som tror att han är en viktig artist.

    65
  10. Man får väl skylla sig själva när man släpper fram denna lilla löjliga Hamaskramare.

    78
    1
  11. Ursprungligen var palestinasjalen en tygtrasa som användes av beduinerna i Saudi som skydd mot sand som yr i vinden och sol. Då gick det bra med vilken tygtrasa som helst.
    https://media.cnn.com/api/v1/images/stellar/prod/gettyimages-515546640.jpg?q=w_1110,c_fill/f_webp
    Hur mycket sand och sol finns det i Malmö?
    Yasser Arafat gjorde den svart vita palestinasjalen till en politisk symbol.
    En röd/vit-rutig palestinasjal står för kommunism, grön-vit för veganism, lila-vit för feminism och den kanske mest kända svart-vita för Palestinas för politisk kamp och anarki.
    Vet Saade vad islam står för? Saade säger att det är för att visa hans ursprung.
    Att bära en palestinasjal utan att veta vad den betyder islams politiska kamp är ansvarslöst.
    Eller kommer Saade snart gå runt med hakkors på tröjan för att det är ”snyggt”?
    https://edition.cnn.com/2023/11/28/style/style-palestinian-keffiyeh-explained

    70
  12. Hela detta spektakel är ett ställningstagande. För fjolleriet. För dumheten. För hjärntvätten. Men Mot förnuftet. Saade är bara den första i raden som tar sig friheten att hylla Hamas-terrorn. Och det får passera. Vad skulle hända om någon öppet tog avstånd från Hamas eller viftade med en Israelisk flagga ? Det skulle givetvis bli riktigt otäckt. Demokrati, Allas lika värde ???????

    65
  13. Att låta Israel vara med är väl också att ta politisk ställning?
    Fast att stänga av dom i nuläget vore ju också att ta politisk ställning.
    Svårt det här.

    10
    41
      • ”Dissidenten skriver: 8 MAJ, 2024 KL. 11:43: Jens H: Kolla med grundskolans geografibok.”

        Det går inte för jag har aldrig gått i den skolan.

        Israel debuterade i Sång-EM 1973 och har snart varit med 46 gånger. Så det så.

        Jag tycker det var tråkigt att Siw Malmkvist inte fick vara med i finalen 1959. Hon hade säkert vunnit för hon var bäst. Men det kommer du kanske inte ihåg. Det var ju före grundskolan.

        5
        1
      • Jens H
        Då får du fortsätta att leva i okunnighet! Stackare.

      • Jens H
        Men dagis gick du väl på eller. Är du så jävla väck att du inte vet var Israel ligger. Och vad fan har Siwan med det att göra. Läs på för fan!

        2
        2

Kommentera