Den tillfälliga gränskontroll är snart nio år

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Regeringen beslutade idag, på onsdagen att förlänga den “tillfälliga gränskontrollen” vid Sveriges gräns från och med den 12 maj till och med den 11 november 2024.

Gränskontroll_Helsingborg by News Oresund is licensed under CC BY 2.0

Motivet är det samma sedan 2018 att regeringen bedömer att det finns “ett allvarligt hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten”. Sverige införde ursprungligen gränskontroller under tio dagar i november 2015 för att hantera det stora inflödet av migranter. Kontrollerna har därefter förlängts medan motivet har ändrats.

Polismyndigheten bestämmer – precis som tidigare – var och hur gränskontroller ska genomföras.

Terrorhotnivån ligger på nivå fyra i en femgradig skala. Liknande beslut av har fattats av bland andra Tyskland, Österrike, Norge och Danmark.

Benjamin Antwi gränskontroll Foto Privat

För några år sedan släpades Benjamin Antwi, 40, av tåget – en händelse som fångades på film och har spridits av tusentals personer på sociala medier. Polisen anklagas för rasprofilering, inte minst av medier som Sydsvenskan.

Benjamin satt på tåget på väg hem till Malmö från Köpenhamn när en passkontrollant ville kontrollera honom. Efter att han visat upp sin legitimation kom gränspolisen dit och bad honom följa med ut från tåget. Det vägrade Benjamin och tjafs uppstod samt polisanmälan från båda håll som nu ska utredas.

-Pettersson undrar över några saker:

  1. Varför gjorde inte Benjamin det som polisen bad om? Gör man det blir det inga problem.
  2. Varför tar media Benjamin i försvar trots att de inte har hela bilden. Jag tror inte polisen jävlas med någon på grund av hudfärg, då skulle de inte kunna göra något annat i Malmöregionen på grund av allt mörker.
  3. Benjamin Antwi anmälde polisen för tjänstefel och misshandel. Polisen anmälde i sin tur honom för våldsamt motstånd.
  4. Benjamins anmälan lades ned. Hur det gått för polisens anmälan mot Benjamin vet jag inte.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Den tillfälliga gränskontroll är snart nio år

  1. Sverige behöver inte mer tillfällig gränskontroll. Sverige behöver en riktig gränskontroll som alltid är på plats. Med kontroll av visum och id-kort på alla som ska få tillstånd att vara i Sverige. Jag måste alltid ha pass med mig om jag reser utanför EU. Varför det gnälls om att dom kränks om dom flyr från mellanöstern och behöver visa id vet jag inte. Det finns väl inte en flykting som inte har hunnit ta med sig sin telefon. Det hade väl varit viktigare att ta med sitt ID-kort och pass. För i dom länderna som flykten är störst från finns det ingen som inte behöver ett ID att visa upp när myndigheterna där kräver det. Så id-kort finns. Det är bara Svenska myndigheter som är naiva och tror att sådana viktiga papper tappades i havet när dom nästan var framme.

  2. Och inte några synliga resultat kan sjönjas trots den påstådda förstärkta gränsskyddet ??

    12
    1

Kommentera