99-åring serverades vinäger istället för cider

INVANDRING. Den 99-åriga kvinnan var törstig och hemtjänstpersonalen gav henne äppelcidervinäger att dricka och kvinnan hamnade på akuten.

Medicinskt ansvarig sjuksköterska förklarar hur det kunde hända. Misstaget beror troligen på språksvårigheter. Andra övergrepp är brutala, en anställd har tvingat in en kvinnlig brukare i en het dusch, det har förekommit sexuella övergrepp och narkotikaklassad medicin stjäls. En man fick så mycket lugnade medel att han avled. m.m. Flera av de anställda i hemtjänsten i Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand är dömda för brott.

Det var inte det enda allvarliga misstaget visar P4 Västernorrlands granskning av tips och anmälningar till IVO, inspektionen för vård och omsorg, förra året.

-Pettersson tror att kommunens ansvariga är pigga på att anställa invandrare för att få statliga bidrag. Om de anställda är lämpliga eller inte spelar mindre roll.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “99-åring serverades vinäger istället för cider

  1. Man har ju länge dolt arbetslösheten hos invandrare genom att skyffla in dem i hemtjänst/äldrevård…
    Min far, de sista åren rätt dement, hade ständigt ny hemtjänstpersonal, över hälften kunde inte svenska…
    Den helsvenska var dock bra!
    De stal dessutom som korpar, saker försvann, unika klockor, småsaker, nästan alla silverskedar försvann, de rotade ordentligt hemma hos honom, alla våra dopskedar ( silver..) försvann…
    En gång inga besök öht på TVÅ veckor! Två besök/dag en avtal)

  2. …angående föregående inlägg ”Två 16-åringar döms efter dödsskjutning”, och den tidigare ändlösa raden av liknande inlägg, följt av detta, om att flera anställda i hemtjänsten är dömda för brott, övergreppen är brutala, inklusive sexuella övergrepp, kvinnlig brukare intvingad i het dusch, narkotikaklassad medicin stjäls, osv.

    …det finns nog fler än jag, som tycker som Bitte Assarmo i DGS:
    ”Det Sverige där jag växte upp känns som en annan planet. Inte i min vildaste fantasi hade jag kunnat föreställa mig att mitt land skulle bli så här. Att folkvalda politiker skulle öppna gränserna på vid gavel och tillåta utländska medborgare att utnyttja våra välfärdssystem, lura och bedra enskilda pensionärer, förnedringsråna våra barn och ta över våra gator med skjutvapen och sprängämnen och till och med ta sig in i våra myndigheter. Men nu är vi där. Det är kanske inte så konstigt att jag längtar tillbaka till det Sverige som en gång fanns – ett land där majoriteten av medborgarna delade värderingar och kultur.”
    https://detgodasamhallet.com/2024/05/06/bitte-assarmo-inte-mitt-sverige/#more-88637

    43
  3. När någon utomlands undrar om jag är svensk, svarar jag att jag är från Finland, jag skäms att vara svensk.

    48
  4. De som anställt ”analfabeten” borde stå till svars för vållande till skada 3-5 års fängelse !!

    64
  5. Jaha, ok, vad har vi. NATO anser att militär och det civila försvaret är undermåligt och måste rustas upp. Sjukvården klarar heller inte NATOs krav. Äldrevården kan inte prata eller läsa svenska.
    En enkel gissning är att allt viktigt Sverige behöver är nedmonterat för att betala de kriminella utlänningarnas etablering i Sverige. Alla fel i Sverige kan vi skylla på utlänningarna, förutom det felet att det är vita svenska politiker som skapat det förstörda Sverige!

    66
  6. Ja var det inte någon som tvingade en unge att drika vinäger.. Och man var tvungen att operera ort magsäcken..
    Kasse någon släkting kan det finnas en koppling

    19
    4
    • Det var ättika . Inte vinäger. Ättika är mycket farligare att dricka än vinäger.

      33
      1
      • Jens H lagar nog inte så mycket mat.

        I vardagligt språkbruk är ”ättika” lika med utspädd ättiksyra oftast 12 eller 24 procent medan ”vinäger” är svagare och smaksatt. Den jag har i köket nu är på 5%, så mindre än hälften av den svagare ”ättikan”.

        Rosmarie har därför helt rätt ättika är farligare att dricka än vinäger. Jag föreslår att Jens H provar, så blir det tydligt, men inte med 24% och ytterst lite.

        7
        1
  7. Den Socialdemokratiska politiken när det gäller invandring och integrering är ingen
    lyckad kombo. All energi i det Socialdemokratiska partiet har gått åt att misskreditera Sverigedemokraterna. Så dom har inte kunnat tänka klart .
    Nu vill Sossarna fortsätta den destruktiva politiken med att bussa barn och ungdomar till ställen däe de inte vill vara .
    Det verkar som de vill förstöra för en generation i taget .
    Först gamlingarna på äldrevården , sedan ungdomarna .
    Vad som kommer sedan är lätt att räkna ut .
    Nu förstår jag vad deras valaffischer med texten ALLA SKA MED betyder .
    En enkelbiljett rätt ner i misären .

    65
    • Sossarna har inte varit klartänkta sen 1950-talet…
      Om ens då. Fast lite credit får man ändå ge den generationen.

      29
  8. För JÄVLIGT !
    En del av befolkningsutbytet !

    Den s.k ”integrationen” är tydligen viktigare än våra gamla och skröpligas hälsa…
    Kan kan INTE skilja på vinäger och äppelcider i text och ej heller i doft så har man INTE inom äldrevården att göra !

    74

Kommentera