Ryssland hotar att attackera brittiska mål i Ukraina

UKRAINA. Ryssland hotar att attackera brittiska militära mål i Ukraina ”eller på andra håll”, rapporterar AFP. Varningen kommer efter att Storbritanniens utrikesminister David Cameron sagt att Ukrainas militär kan använda brittiska långdistansvapen för att nå mål i Ryssland.

Det ryska utrikesdepartementet har kallat upp Storbritanniens ambassadör i Moskva, Nigel Casey, för att framföra varningen.

”Ambassadören uppmanades att reflektera över de oundvikliga katastrofala konsekvenserna av sådana fientliga steg från London”, skriver departementet i ett uttalande.

-Pettersson antar att om britterna har några militära mål i Ukraina så är det inte värre än att anfalla Ukrainska mål i Ukraina. Det är brott mot FN-stadgan och mängder med andra internationella och bilaterala avtal. Men Ryssland är bra på att hota.

I går såg vi att Ryssland visade upp erövrade västerländska vapen i Moskva. Ukraina har jag motsvarande tidigare, men även andra saker som visas på filmen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ryssland hotar att attackera brittiska mål i Ukraina

  1. Om ukrainska attacker direkt på Ryssland utförs från Brittiska anläggningar i Ukraina så är det lagligt (vad jag vet) att angripa även det målet i krig !

    Vad internationella krigslagar har att tillägga om det land som utfört första attacken vet jag däremot inte !

    Samma princip gäller då HAMAS angrep Israel med avfyrningsramper på taket till sjukhus , skolor , bostäder och andra icke-militära mål , rätten att försvara sig och slå ut angriparen från Israel är självklar även då HAMAS fegt ställer sina kvinnor och barn framför sina raketramper !

  2. Putte har hotat både Storbritannien och Frankrike om att de ska slå mot brittiska och franska mål inom och utanför Ukraina om deras vapensystem används på ryskt territorium.

    Vilket uppenbarligen Krim inte är enligt Kreml eftersom Storm Shadow har använts många gånger där.

    Sedan får Putte fundera på vad resterna av hans lilla flotta ska göra om han angriper brittiska och/ eller franska mål runt om i världen. Både brittiska och franska flottorna är avservärt större och kraftfullare än vad Putte har. De har till och med fungerande hangarfartyg så de kan bomba skiten ut vilken puttebas eller puttefartyg de vill över hela jordklotet.

    40
    12

Kommentera