Superyacht till salu

DESIGN. Mycket har blivit bättre i världen det senaste århundradet men långt ifrån allt, till det som jag tycker blivit sämre och fulare är design av bilar, båtar och hus. Det är visserligen fråga om tycke och smak men ett modernt hus, bil eller fartyg är knappast en skönhetsupplevelse.

Madiz är en av få yachter som har överlevt från det tidiga 1900-talet, och utan tvekan finns det ingen annan yacht av denna storlek, ålder och ursprungliga status kvar. Madiz byggdes 1902 av Ailsa Shipbuilding i Troon, Skottland, och på 55,4 m är den största klassiska motoryacht som för närvarande är listad till salu. Madiz kan också göra anspråk på titeln på det äldsta fartyget i drift som har Lloyds klassificering.

Damen är byggd i en tid när Norge och Sverige var en union, Ryssland var ett kejsardöme där Tsar Nikolaj II styrde som hans ätt gjort i 300 år. Segel och ånga var den huvudsakliga framdrivningskällan till sjöss och det var en tid där linjer och skönhet stod i främsta ledet.

Under världskrigen som följde var hon inkallad som patrullbåt i Royal Navy, men återgick efter krigen till privat ägo. Hon totalrenoverades 2003. Sedan dess har hon underhållits minutiöst av sin nuvarande ägarfamilj.

Nu är Madiz är till salu. Är någon av bloggens läsare stadd vid kassa för att köpa, använda och underhålla denna yacht så är det nu ett unikt tillfälle att slå till. Sådan är fartyg är ytterst sällsynta på marknaden.

Madiz säljs av den mycket välrenommerade mäklaren Camper & Nicholson.

Begärt pris är 9,750,000 euro.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Superyacht till salu

  1. Det finns åtskilliga lyxjakter som förfalligt rejält pga det dyra underhållet. Den här pärlan ser dock ut att vara värd att fortsätta bevara.

Kommentera