Brand i tysk vapenfabrik

FÖRSVARSINDUSTRI. Det brinner just nu kraftigt på en fabrik i Berlin som tillhör företaget Diehl Metal Applications GmbH.

Iris T (Robot 98 i Sverige) är optimerad för att kunna bekämpa mål på mycket korta avstånd från det egna flygplanet. Förutom jaktrobot har IRIS-T senare även vidareutvecklats till luftvärnsrobot och attackrobot. SAAB är medleverantör.

Diehl-gruppen är verksam bland annat inom vapenindustrin.

Just nu är det mycket rök på platsen rapporterar tidningen Berliner Zeitung.

Eftersom det ska ha brunnit kemikalier i byggnaden varnades befolkningen på de närliggande gatorna. Invånarna uppmanas att hålla fönster och dörrar stängda.

Berlins brandkår är på plats med stora styrkor.

Ryska medier har också rapporterat om händelsen.

Den ryska regeringstidningen RG.RU skriver : ”Det brinner i en fabrik som tillhör Diehls försvarsindustrigrupp i Berlin. Detta företag tillverkar bland annat luftvärnssystemet Iris-T” som används av Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Brand i tysk vapenfabrik

  1. Mycket troligt att det är ryska fascister som ligger bakom branden. Ryska fascister finns överallt i väst EU och bara väntar på order att störa ordningen och orsaka kaos. ALLT FÖR ATT DEN RYSKA FASCISMEN SKALL TA ÖVER DE DEMOKRATISKA LÄNDERNA I EUROPA!

    Därefter väntar samma FATTIGDOM som finns i Fascist Ryssland.

    Den som rest genom Fascist Ryssland vet hur fattigt de är utanför Moskva och St Petersburg. Jag förordar de ”svenska” fascisterna som stöder PUTIN att resa till TUVA och se eländet med egna ögon. Prova själva ett utedass på vintern när du är hård i magen eller nästan värre med riktig rännskita.

    20
    6

Kommentera