Magdalena Anderssons städerska får skadestånd

ILLEGAL ARBETSKRAFT. Rättegång mot Magdalena Anderssons städbolag, skrev bloggen i morse. Städerskan Chilo Martinez som greps vid dåvarande statsminister Magdalena Anderssons bostad får skadestånd på 127.000 kronor från sin tidigare arbetsgivare, rapporterar Expressen. Martinez hade stämt arbetsgivaren – som aldrig dök upp till rättegången och därför gick målet till tredskodom.

Martinez stämde sin tidigare arbetsgivare med hjälp av Syndikalisternas fackförbund, SAC, för utebliven lön, semesterersättning samt skadestånd. Detta enligt en lag från 2013 som slår fast att även den som vistas i Sverige olagligt har rätt att få skälig lön. Det är första gången som lagen provas i domstol.

Rättegången har skjutits fram gång på gång eftersom städbolagets vd inte har dykt upp i tingsrätten. Inledningsvis krävde han mer tid för att ta ställning till bevisningen i målet och därefter har han hänvisat till sjukdom.

På torsdagsmorgonen skulle rättegången inledas på nytt, men inte heller nu dök mannen upp. Nacka tingsrätt valde den här gången att underkänna hans skäl till frånvaro och dömer i målet enligt städerskan Chilo Martinez yrkanden vad gäller skadestånd. Hon ska nu få 81.900 kronor i utebliven lön enligt kollektivavtalsnivå och semesterersättning. Dessutom ett skadestånd på 45.000 kronor. Städföretagaren åläggs även att betala för motpartens rättegångskostnader, sammanlagt 309.456 kronor. Städföretaget har en månad på sig att söka återvinning av tredskodomen och då börjar det om.

-Pettersson tycker Magdalena Andersson (S) har klarat sig väldigt lindrigt undan. Hon har säkert folk som beställer städning åt henne, men det borde inte räcka, hon borde stå till svars för att anlita ett städföretag med en ökänd ägare med skatteskulder som saknade kollektivavtal.

Tror någon att LO varit lika tysta om det rört sig om Jimmie Åkesson?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Magdalena Anderssons städerska får skadestånd

  1. Haha, oväntat att Aftonbladet inte har en rad med om detta…. Annars är det enbart sida upp och ner om allt fel som Ulf K, Jimmie och testen av regeringen gör. Heja vad objektiva ni är!

  2. Hur ser MA:s ansvar ut som köpare av tjänsten? (har varit finansminister???)

    19
  3. Den som är oskyldig kastar första stenen. Tant Brun står långt bak i kön. Hon talar som vanligt ”med kluven tunga”. Läpplösa Maggan har inte förmågan att skämmas. Ett psykopatiskt drag.

    25
  4. Ja man kan montera att maggan haggsn är en del av den korrupta genus
    sossialism som flödar vilt när kärringar får styra

    23
    1
    • Tycker att Maggan skall betala ur egen ficka, fy fan vilken kärring hen är.

      21
  5. Men det allra mest graverande är nog ändå att myndigheterna försökte rädda Ljugar-Magda genom att utvisa den utnyttjade personen och tillika vittnet. Både Magda, Städföretaget och den som beslutade om utvisningen/mörkläggningen skall ställas till svars. Magda var ju dessutom fullt medveten om att företaget redan var svartlistat.

    43

Kommentera