Eh Taw Lu Htoo dömd till livstid för mord åtalas för ett mord till

INVANDRARVÅLD. I mars i år dömdes Eh Taw Lu Htoo till livstid för mordet på en kriminell man i Ulvsunda som mördades nio dagar innan 29-åringen i Örebro sköts till döds. Eh Taw Lu Htoo Htoo förekommer under sju avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare.

Eh Taw Lu Htoo

I dag har åklagaren väckt åtal i det ärende där en 29-årig man sköts till döds vid en skola i Örebro den 19 juli 2023. Eh Taw Lu Htoo, 20, åtalas för mord, och en 19-årig man, Plaw Hsar, åtalas för medhjälp till mord och skyddande av brottsling.

Eh Taw Lu Htoo åtalas även för grovt vapenbrott.– Ingen av de åtalade ser ut att ha någon personlig relation eller koppling till brottsoffret. Under förundersökningens gång har det framkommit att en konflikt mellan andra personer och grupperingar ligger bakom dödsskjutningen, säger vice chefsåklagare Anna Maria Larsson.

Målnummer i Örebro tingsrätt: B 4566-23.

Kort ur åtalet: Eh Taw Lu Htoo har berövat Hussein Diab livet, genom att skjuta honom med åtta skott. Hussein Diab har av skotten orsakats ett flertal skottskador, varav fyra var för sig dödande. Av dessa skottskador har två,
som gått genom brösthålans inre organ och strukturer, orsakat Hussein Diabs död.

Plaw Hsar har främjat gärningen med råd eller dåd, genom att solidarisera sig med den uppgjorda brottsplanen och stärka Eh Taw Lu Htoo Htoo i hans uppsåt, dels genom mobilkontakter inför gärningen, dels genom sin närvaro invid brottsplatsen innan och under gärningen, samt genom att skjutsa honom från platsen.

***

TIDIGARE 2024-03-08 Eh Taw Lu Htoo döms till livstid för mord även av hovrätten

INVANDRARVÅLD. En 33-årig man hittades ihjälskjuten på sin balkong i Ulvsunda i västra Stockholm i somras. Svea hovrätt dömer, liksom Solna tingsrätt Eh Taw Lu Htoo, 20, till livstids fängelse för mord. Även en 14-årig pojke anses medskyldig.

TIDIGARE 2023-12-21 Eh Taw Lu Htoo döms till livstid för mord på nummer 24 och är misstänkt för mord på 25:an

INVANDRARVÅLD. Nummer 24 fälld i Stockholm skrev bloggen den 10 juli. Idag dömde Solna tingsrätt, mål: B 6287-23, Eh Taw Lu Htoo, 20, till livstids fängelse för mord. I samma mål har åklagaren fört bevistalan mot en 14-åring. Tingsrätten konstaterar att även 14-åringen har gjort sig skyldig till mord.

Eh Law Tu Htoo, 20, hans medkumpan var 14 år när mordet skedde. Bild: Polisen

I juli i år sköts en man till döds i en lägenhet i Ulvsunda i västra Stockholm efter att gärningsmannen eller gärningsmännen med hjälp av en stege klättrat upp på lägenhetens balkong och krossat en fönsterruta. Därefter avlossades skott från balkongen in i lägenheten. Sammanlagt avlossades 14 skott, varav 3 träffade mannen. I lägenheten fanns mannens familj, bl.a. två barn.

En 20-årig man, Eh Law Tu Htoo, har sedan i somras varit häktad misstänkt för mordet. Han döms nu till livstids fängelse för delaktighet i mordet.

I samband med att åtal väcktes mot 20-åringen väckte åklagaren även bevistalan mot en 14-årig pojke. I domen uttalar tingsrätten att även 14-åringen har gjort sig skyldig till mord.

Det är inte klarlagt vem som avlossade skotten. Däremot anser tingsrätten att det är utrett att både 20-åringen och 14-åringen har deltagit i gärningen. De har haft ett gemensamt uppsåt och döms för att ha utfört mordet gemensamt och i samförstånd. Både betraktas alltså som gärningsmän.

Omständigheterna kring mordet, bl.a. att två barn befann sig i lägenheten, är sammantaget så allvarliga att påföljden för 20-åringen bestäms till livstid. Någon påföljd blir inte aktuell för 14-åringen.

  • En bevistalan är en särskild form av prövning som kan aktualiseras för den som är under 15 år. Resultatet av en bevistalan är att domstolen uttalar om den unge har begått brottet eller inte. Någon påföljd döms inte ut eftersom personen är under 15 år, säger rättens ordförande rådmannen Alexander Nilsson.
  • Möjligheten att väckta bevistalan har funnits under en längre tid, men har enbart använts vid ett fåtal tillfällen. Tidigare i år genomfördes lagändringar som innebär att bevistalan ska kunna föras i fler fall än tidigare. Lagändringarna innebär i korthet att åklagaren vid vissa allvarliga brott, bl.a. mord, ska begära att en domstol prövar om den unge har begått brottet, fortsätter Alexander Nilsson.

-Pettersson noterar att Eh Law Tu Htoo även är misstänkt för mordet den 19 juli på nummer 25 i Örebro.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Eh Taw Lu Htoo dömd till livstid för mord åtalas för ett mord till

  1. Vad spännande.
    Var kommer den stjärnan ifrån ?
    Taw Lu Htoo kanske är ett svenskt namn.?
    Vad vet jag?

    6
    1
  2. Ansvariga importörer ( ni vet vilka dom är ) måste känna sig enormt nöjda med sin vansinnes import av dito personer.

  3. Sverige numera, det mångkulturella, som ska ge en vinst lite längre fram, möjligen för begravningsentreprenörer.
    Nätverk i Växjö skickar mördare till Helsingborg, och den som ska mördas känner man inte, man får bara en bild och adress. Senaste offret var med största sannolikhet fel person, som sköts ihjäl med skott i huvudet, halsen och överkroppen. (låst)
    https://www.hd.se/artikel/vaxjo-natverk-skickar-mordare-till-helsingborg/

    20
  4. Standardredovisning till svenska folket (skattebetalare) skall innefatta: Föräldrar, medborgarskap, utbildning, försörjning, Migrationsverket roll, m.m.

    24

Kommentera