Polisrapport om hotbilden mot Eurovision

ISLAM. Eurovisionveckan i Malmö innebär stora prövningar för myndigheterna. SVT har tagit del av Polisens nationella hotbedömning som beskriver en rad utmaningar. – Det är en komplex hotbild. Det är oerhört svårt, vi ska inte skönmåla det här, säger Hans Brun, terrorforskare, rapporterar SVT.

I en 23 sidor lång rapport har Polisens nationella underrättelseenhet sammanfattat hotbilden mot Eurovision Song Contest i Malmö. Det mesta är hemligt – men hotbilden är bred.

Det som blir svårast för myndigheterna är mixen av olika hot, det kommer bli en utmaning, säger Hans Brun terrorforskare, med lång bakgrund inom polisen och numera verksam som chefsanalytiker vid Utbetalningsmyndigheten.

Hotbedömningen beskriver också det faktum att Sverige är ett prioriterat mål för våldsbejakande islamistiska terrororganisationer. – Med den förhöjda hotbild vi har är det ett problem generellt sett med den här typen av stora evenemang som drar stor publik, det finns en säkerhetsaspekt som inte kan negligeras, säger Hans Brun.

Polisens analytiker fångar även upp hur hbtqi-vänliga miljöer utsatts för våld och nämner bland annat attacken mot en bar i anslutning till Norges pride-festival.

-Pettersson ser att terrorattacken i Norge nämns, det som inte nämns är att attentatet i Oslo utfördes av en muslim från Iran. Som så ofta är det muslimer som står för problemen.

Islamisten Zaniar Matapour vill inte åtalas under ramadan

Zaniar Matapour i Oslo tinghus. Zaniar Matapour är åtalad för grov terrorbrott efter att ha öppnat eld utanför London pub i Oslo den 25 juni 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Polisrapport om hotbilden mot Eurovision

  1. Kanske SVT inser snart vilket klientel de kämpat så hårt för att mörka och skydda.

    29
    1
    • Att SVT plötsligt skulle drabbas av den insikten att de är medskyldiga till eländet förefaller minimal. Det är nog vi andra som skall anpassa oss till deras mörkade verklighet.

      13
      • Det självklara I detta är ju att publick servis kommer inte att ita några åtgärder mot sitt koppe av toyboys.
        Man gör ju allt för att dölja sina sexuella perversiteter på det förtaget

        4
        1
  2. Rätt korkat att lägga eurovisionsschlagerfinalen i Malmö. Hade man lagt den utanför de större tätorterna hade man inte haft dessa problem.

    29
    • Ja för att få årdning på songcontes så moste ms ju ordna till ett antal koran bränningen. Annars får man ju inte upp dom högre tonerna i klagosongerna

      6
      2
    • Det vore bra om hela HBTQI Kommunitit som vurmar för invandring ville ställa upp i Malmö som volontärer och hålla ordning i Staden .
      Jag tror att Jan Jönsson i Dragutstyrsel skulle göra succé i insläppet .
      Jonas Gardell kunde praktisera under fältmässiga former . Det är nog skillnad att stå på Möllevången eller sitta i en 10 rimmar på söder och signalera godhet .

      43
      1
  3. Importerar man problem så får man problem. Att politikerna och media är köpta det vet vi, men att hbtq, vänstern, feminizmen och övriga PK-arslen inte genomskådat detta är svårare att begripa.

    45

Kommentera