Ryssland försöker bryta igenom

UKRAINA. Ukrainska styrkor har tvingats dra sig tillbaka från tre byar vid fronten i Donbass, rapporterar Politico. President Volodymyr Zelenskyj vädjar nu till omvärlden att snabba på leveranserna av vapen och ammunition, så att Ukraina ska kunna hålla sina positioner inför Rysslands väntade sommaroffensiv. Ryssland fortsätter ta svåra förluster, men fortsätter också sin framryckning. Det är byar och inga stora framgångar. Problemet är snarast att de signalerar att Ukraina är svagt på platsen och att Ryssland har reserver, ledning och förmåga att utnyttja detta om det inte är så att Ukraina gillrar en fälla.

Ryska styrkor har gjort minst 70 försök att bryta igenom fronten i närheten av staden Donetsk.

Kanske storsatsar Ryssland för att ha framgångar att visa upp till den 9 maj, då landet firar segerdagen med anledning av Tysklands kapitulation i andra världskriget.

Italien gör som Storbritannien och Frankrike och ger Storm Shadow/Scalp-kryssningsrobotar till Ukraina rapporterar ukrainska UNN. Italien motsätter sig heller inte nya sanktioner mot rysk gas efter att tidigare varit beroende av denna. Italien har alternativ till ryska gasen inklusive reserver.

Läs mer på ISW…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Ryssland försöker bryta igenom

  1. Putin går all in före de nya vapnen från USA är på plats. Sannolikheten att Ukraina skall kunna ta tillbaks allt, inkl Krim är mycket liten. De får nog koncentrera sig på att behålla det de har nu.

    5
    6
  2. Säger bara en sak…… skjut med allt som finns mot ryssjävlarna !!
    Finns ingen anledning att dalta med Ryssland längre.
    Dom ska bekämpas och det lika brutalt som dom beter sig i Ukraina.

    11
    3

Kommentera