10 thoughts on “Rätt kallt på antarktis

    • Det blir så när jordaxelns lutning förrändras åt det håll den gör nu .
      Kolla min första kommentar .
      Vändkretsernas avstånd till ekvatorn minskar för varje år . Solen koncentreras mer å mer till ekvatorn .
      Polcirkeln lämnar snart Island , googla det får du se .

      • Varför skulle det bli kallare på vintern (det är vinter på gång i Antarktis nu) av att polcirklarna flyttas närmare polerna? Borde det inte snarare jämna ut skillnaderna sommar/vinter en aning? Lutningen blir ju mindre.

      • Lrs .
        Helt rätt .
        Allt går då mot en utjämning , mindre sommar och mindre vinter .
        Polen kommer att förlora + graderna men aldrig – graderna för att det finns för lite av + graderna och övervägande av – graderna .

  1. Tyvärr har infiltrationen om ”klimatkrisen” tagit skruv – även hos tänkande (rädda för att göra bort sig?) människor. ”Krisen” ältas och folk sugs med av bara farten i s f att stanna upp och konstatera att -okej – det var en varm sommar 2018. Det är en lite kallare vår 2024 – och det är så det ser ut. Inget konstigt med det.
    Tittar man på samtliga kriser (och jordens undergångar) så är det några som vill sprida dessa ”budskap”. För att tjäna på det. Klassiska ”follow the money”-syndromet.

    15
  2. Det är ändå bara varma grader som räknas. Och nu nöjer sig inte klimatskojarna med att mäta sin monstervärme i solen !!! Det senaste tricket är att lägga in ytterligare en parameter i skrämselpropagandan. Nämligen hur varmt det KÄNNS !!! C:a 20* extra utöver den redan förfalskade grundtemperaturen. Så om det är 20* varmt i skuggan blir det kanske 40* varmt i solen. Och sen 20* till för känslan. Hupp, 60* varmt. Klimatkris på gång. Kalla in Greta och Erika. Hitta på en ny skatt. Jorden går under om 5 år. Eller ytterligare 5 år, eller 5 år till…….

    19

Kommentera