Ryssland kommer att förlora kriget i Ukraina, påstår kinesisk professor

UKRAINA. Feng Yujun, professor vid Fudan-universitetet i Shanghai, Kina och chef för Centrum för Ryska och Centralasiatiska studier, har öppet deklarerat att Ryssland kommer att förlora i den pågående konflikten med Ukraina. Feng, som tidigare har deltagit i Kremls Valdajdiskussionsklubb, har pekat ut några centrala faktorer som han anser kommer att avgöra utfallet av denna militära konfrontation.

Feng Yujun, professor vid Fudan-universitetet.

Ukrainas uthållighet och sammanhållning. Enligt The Economist framhäver Feng ukrainarnas imponerande motståndskraft och nationella sammanhållning som den första avgörande faktorn. Trots att nivåerna av internationellt stöd har varierat och något minskat, är det bistånd Ukraina fortsätter att ta emot både betydande och effektivt. Modern krigsföring, som till stor del förlitar sig på industriell kapacitet i kombination med avancerade system för befäl, kontroll, kommunikation och underrättelser, utgör en unik utmaning för Ryssland, menar Feng. Han argumenterar för att Rysslands problem delvis kan härledas till att landet inte har återhämtat sig helt industriellt efter Sovjetunionens sammanbrott.

Putins långvariga styre, som rapporteras ha skapat en ”informationskokong” som berövar Kreml tillförlitlig underrättelseinformation, är en annan faktor som Feng lyfter fram. Han menar att denna brist på korrekta uppgifter har förvärrat de utmaningar som Rysslands militär möter.

Konsekvenserna av en kärnvapenarsenal. Trots Rysslands kärnvapenkapacitet tror inte Feng att dessa garanterar någon seger. Han drar paralleller till tidigare amerikanska militära tillbakadraganden från Korea, Vietnam och Afghanistan för att illustrera att kärnvapen inte nödvändigtvis leder till framgång i regionala konflikter.

Feng tar även upp krigets vidare konsekvenser, speciellt hur det påverkar Rysslands internationella anseende och dess relationer med tidigare sovjetrepubliker. Konflikten har motiverat dessa länder att distansera sig från Moskva, eftersom de alltmer uppfattar Rysslands imperialistiska ambitioner som ett direkt hot mot deras självständighet och territoriella integritet.

Europas ökade medvetenhet om det ryska hotet. I Europa har konflikten lett till en betydande ökning av militärutgifterna och en strategisk stärkning av Natos östliga försvar, inklusive det nära förestående inträdet av Sverige och Finland i alliansen. Dessa förändringar visar på en tydlig medvetenhet om det hot som Ryssland utgör mot kontinentens säkerhet och den internationella ordningen.

Feng betonar att även om diplomatiska försök att medla i konflikten har misslyckats, fortsätter Kina att vara engagerat i att lösa situationen genom förhandlingar, vilket står i skarp kontrast till Rysslands sätt att hantera internationella konflikter.

-Pettersson, som inte är professor eller expert, säger att västvärlden är överlägsna Ryssland på nästan alla områden.

EU:s och USA:s sammanlagda BNP är nästan 25 gånger så stor som Rysslands. Ryssland är en nation som lätt borde kunna tvingas att dra sig tillbaka, men vi, alltså västvärlden, gör för lite. Medan Israel får alla tänkbara moderna vapen, har Ukraina nekats stridsflyg, långdistansrobotar, och nya luftvärnssystem, och det har orsakat stort lidande och säkerhetsrisker. Nu när representanthuset i USA äntligen godkänt stödpaketet till Ukraina, vaknar hoppet igen men senaten i USA återstår.

Ryssland är världens största land, men USA och Kanada tillsammans är större. Ryssland är globalt en ekonomisk dvärg. Nordens sammanlagda ekonomi är sammanlagt större. Rysslands ekonomi är ungefär som Italiens. Ryssland är toppstyrt och korrupt. Samhället är förtryckt under en sträng censur och en stor del av den utbildade eliten har flytt landet. Ryssland är en korrupt maffiastat, kleptokrati, som lever på olje- och gasexport.

Ryssland har tillväxt, som enbart kommer från krigsindustrin som inte skapar ett dugg – inga skolor, inga sjukhus, inga vägar, inte vatten och avlopp, inga bestående värden, bara förödelse.

Ryssland har en fördel. Korta beslutsvägar, diktatorn bestämmer. I väst är det annorlunda. I Nato ska 32 länder vara med och säga sitt. I EU är det 27 länder sedan tillkommer USA, Kanada, Storbritannien med flera.

Den ryska staten är bara riktigt bra på en sak och det är att ljuga. Putin, Medvetev, Lavrov, Peskov, Zacharova med flera ljuger så brett och kolossalt, detta för att svagbegåvade ska tro att ingen kan ljuga så mycket utan att det finns ett korn av sanning någonstans. Metoden beskrevs bland annat av Adolf Hitler i boken Mein Kampf.

Rysslands enda chans är att splittra och försvaga väst. Därför dränker Ryssland oss med lögner och några, bland annat på bloggen, tror på dem och sprider dem vidare. En stor lögn är att Ryssland är en oslagbar stormakt med oändliga resurser. Det är larv.

Pinocchio Putin

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ryssland kommer att förlora kriget i Ukraina, påstår kinesisk professor

  1. 2 konflikter som sker i världen där Israel kämpar för rätten till att existera som stat mot de arabstater som har sen 1948 haft som mål att krossa Israel, hoppas att Israel vinner mot de arabstater som har haft mål att krossa Israel sen 1948,och att regimen med ayatollorna och prästerskapet som har suttit i makten i Iran sen 1979 kommer att falla en vacker dag så att Iran blir fri demokrati ,och att Israel och Palestina kommer att existera som 2 helt suveräna fria stater enligt den ursprungliga 2-statsavtalet från 1948 men att Israel och Palestina får dela på Jerusalem så att Västra Jerusalem blir Israels huvudstad och Östra Jerusalem blir Palestinas huvudstad och just ayatollorna i Iran som har varit den största finansiärerna till terroristorganisationerna Hizbollah,Hamas, Fatah, Al-Qaida,Khorasan,Islamiska staten med flera är hatad av folk i Iran som vill ha mer frihet i Iran .Sen hoppas jag på att Ukraina som kämpar för sin rätt till existens vinner kriget mot Ryssland och tvingar Ryssland att återlämna alla områden i Östra Ukraina samt autonoma halvön Krim-Taurien till Ukraina ,så ryssarna med Vladimir Putin vid rodret kommer åka på rejält med pisk så att det leder till att Vladimir Putins makt i Ryssland avslutas och att missnöjda militärer störtar Vladimir Putin och hans kompanjoner och dömmer Vladimir Putin och hans kumpaner till döden för högförräderi mot Ryska folket och mot det Panslaviska avtalet där Ryssland garanterar alla slavisktalande länder fred och frihet och vänskap och drar hem alla Ryska styrkor hem från Ukraina .så att Ryssarna åker på samma förlust som de gjorde i Afghanistan som ledde till att ryssarna fick lämna Afghanistan 1989 och ryssarna lär förhoppningsvis tvingas lämna Ukraina under sommaren eller hösten 2024.

  2. Kineserna .åstr ha upptäckte att Putin har slut på pengar.
    Misstaget är ju att han inte inser att man kan sälja rysk gas och olja för hutlösa priser . Det är ju bara att påstå att man hittat olja i gobi öknen . Då kan Kina bli en större olje leverantör än usa . Tänk att gå betala olja och gas I yen . Den anglosaxiska värden får magsår. Varför inte sjuta av lite fler araber.

    3
    4
    • Kinas professorer har upptäckt att Ryssland inte är oslagbar som Vladimir Putin och Peskov och kompani har trott och påstått Kinas professor sår att Ryssarna med Vladimir Putin vid rodret kommer att gå samma öde som Sovjet-Ryssland med Leonid Breznev i rodret gjorde efter kriget i Afghanistan där Sovjet-Ryssland iskallt kalkylerade att de skulle ockupera hela Afghanistan och krossa allt motstånd senast 10 januari 1980 ,och eventuellt smidit planer på att anfalla och ockupera Iran i januari eller februari 1980 för att tillskansa sig oljefält och hamnar i Persiska viken, men Afghanerna var mer motståndsvilliga än vad Sovjetryssarna som leddes av Leonid Breznev hade räknat med men Leonid Breznev avled i oktober 1982 och ersattes av Andropov som inte hann regera förräns han själv avled 1984 och det hann gå ytterligare 2 ledare innan Ryssland tvingades dra hem sina styrkor från Afghanistan 1989, och Kinas professor kalkylerar med att Vladimir Putin och Peskov och kompani får nog snällt lämna Ukraina och dra hem alla soldater och att man har insett att man har förlorat på krigsoperationen i Ukraina och att Ukrainarna var mycket mer motståndsviliga än man har räknat med precis som Afghanerna i Afghanistan och att förluster av soldater och krigsmaterial har vait mycket stort ,och folk hemma i Ryssland blir allt mer trött på att inte Vladimir Putin har sjösatt sina utlovade löften om att finansiera upprustning av sjukvård,skola,omsorg,kollektivtrafik,med mera som har kollapsat och att inte Vladimir Putin heller har sjösatt utlovade löften om att rejält rusta upp vatten och avloppssystemet samt rusta upp elförsörjning och värmeförsörjning och installation av bättre uppvärmningssystem och mer modernare toaletter i alla bostäder oavsett hyreshus,villor,hotell,butiker,datjor-ryska sommarstugor med mera och upprustning av övrig indrastruktur som har fallit samman i Ryssland och det ökande bortfallet av män och kvinnor på fronten har bidragit till att industri,affärer med flera har blivit lidande och att ryska banksystemet är på väg att kollapsa det lär sluta med att Vladimir Putin blir störtad från sin makt och skjuten av missnöjda militärer och folk kräver mer demokrati och frihet i Ryssland och att Ryssland lär gå samma öde som Jugoslavien att det blir inre konflikter med stort missnöje som leder till inbördeskrig i Ryssland och Ryssland splittras upp i flera mindre självständiga stater som det skedde i Jugoslavien mellan 1990-1994..

    • 😄 Det har aldrig varit aktuellt att låta Ryssland ”vinna”. Den saken har avhandlats här på bloggen många gånger ända sedan Putin startade kriget. Varken Kina eller västvärlden kan låta ett ryskt imperium växa fram.

      Tyvärr har det tagit lite tid när Trump försökt sabotera för Europa, men fler och fler länder beslutar om långsiktigt stöd för Ukraina tillsammans med stort stöd från USA och EU, medan Rysslands resurser håller på att ta slut.

      Hundratusentals ryssar dör helt enkelt i onödan! 👍

      10
      3
  3. Min uppfattning är att Israel slåss för sin existens och hela den demokratiska världens mot en global fiende dvs ISLAM och dess värderingar.

    Ukraina slåss för sin existens i ett regionalt krig med Fascist Ryssland som inte nödvändigtvis hotar hela den globala ordningen.

    Båda konflikterna måste vinnas av den demokratiska världen.

    Varken fascism eller islamism står för de värderingar som vuxit fram i Europa, Japan, Syd Korea, USA, Australien, …………. och som skapat framgångsrika nationer.

    NER MED FASCISMEN och ISLAMISMEN!!

    33
    5
  4. Tom Samnytt har publicerat en artikel om att Putler förlorat. Snacka om att vända kappan efter vinden. Var och varannan artikel är ju inte kommenterbar för andra än betalande men så fort det handlat om Ryssland Ukraina så är kommentarsfälten öppna för alla organiserade rysstroll.

    19
    7
    • Samnytt försöker ordna sin ekonomi genom att ”tvinga” folk till prenumeration. Den inslagna vägen som Samnytt har valt är felaktig och leder till att fler väljer att hitta andra källor. Början till slutet?

      18
      1
  5. Karl, ”Kineser ska alltid tas med en nypa salt…”

    Kineserna är 1,4 miljarder och min bestämda åsikt att det finns några kloka och ärliga bland dem.

    25
    4
  6. Något som putteterroristerna har mer kunskap om och kan hantera bättre är drönarkriget. Något som ingen försvarsmakt i väst än så länge tar på riktigt allvar.
    Vi ser vad som händer i Ukraina där små drönare jagar individuella soldater innan de flyger in i dem och dödar eller svårt skadar dem, större drönare flyger in i bunkrar, stridsvagnar och alla andra fordon de ser och spränger dem.

    Nu kommer AI-drönarna.

    Detta är något om det svenska försvaret måste lära sig snabbt och se till att dels ha ett försvar mot men även kunna nyttja i sin helhet. Från små antipersondrönare till stora systemdrönare som kan fungerar som relä och bas för mindre drönare.

    9
    9
    • Niklas, jag tror tvärtemot dig att alla försvarsmakter i väst tar drönarna på allvar. Sveriges Försvarsmakt gör det i varje fall och har använt dem för spaning och eldledning länge.

      Sverige startade 2018 med planering av obemannade flygsystem där drönaren väger under 25 kilo, dessa finns nu på flera förband.

      Flera länder har använt drönare, troligen längre än Ryssland och Ukraina, även om de är först med storskaligt bruk.

      18
      5
      • Skillnaden är att innan 2022 var drönare precis det som du beskrev, speciella system för spaning och vissa gigantiska som kunde bära vapen och bomba fienden från hög höjd. Dessa är specialbyggda, dyra och är tänkta att fungera länge så det finns ett fåtal.

        Vad vi lärt oss från Ukraina är att drönare är ammunition; kort livslängd och förbrukningsvara. Det är det som försvaret måste ta till sig.
        De drönare svenska förband har är dels omoderna och kommer inte räcka längre än en förmiddag om nästa krig påminner om Ukrainakriget.
        Idag i Ukraina, vid varje givet tillfälle över en aktiv del av fronten, kan det vara ett hundratal drönare i luften där vissa spanar andra jagar.

        5
        1
  7. Kineser ska alltid tas med en nypa salt … dom är sannolikt allierade med Ryssland och Putin.
    Att ett antal personer här på bloggen verkar dyrka Ryssland och Putin är i sig skrämmande … önskar dom sig en rysk invasion av Sverige också ?
    Och att deras familjemedlemmar dödas … våldtas och lemlästas för att en diktator ska få sitt storhetsvansinne tillfredställt.
    Nu tror jag ingen längre lyssnar eller bryr sig om dessa kommunistdiktaturer…
    Och kineserna är i grund och botten fega och rädda människor med en underliggande rädsla i botten som med sitt falska budskap försöker vilseleda världen utan att själv drabbas av sanktioner etc…

    22
    8

Kommentera