Rysk attack mot Tv-torn i Charkiv

UKRAINA. På ett 240 meter högt tv-torn har övre halva rasat efter en rysk attack mot den ukrainska staden Charkiv, rapporterar Kyiv Independent. Stadens guvernör Oleg Synegubov skriver på meddelandetjänsten Telegram att Ryssland attackerat ”televisionsinfrastrukturen” i staden, men att ingen skadats i attacken. TV-sändningarna uppges ligga nere.

Charkivs TV-torn

Bilder och videoklipp från platsen visar hur toppen av tornet bryts av och störtar mot marken samtidigt som ett grått rökmoln stiger mot himlen.

Ryska styrkor använde en Kh-59-missil i attacken, säger myndigheterna. Tv-tornet träffades också i mars 2022.

Flera ryska robot- och drönarattacker har riktats mot staden de senaste veckorna, och under måndagen har flera orter i regionen Charkiv blivit beskjutna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Rysk attack mot Tv-torn i Charkiv

  1. Över Gotlands västkust hördes igår flera höga smällar, och Försvarsmakten säger att det inte var fråga om någon övning, utan att smällarna orsakades av en skarp insats, genomförd av en rote Jas 39 Gripen ur incidentberedskapen. Vad som föranledde den skarpa insatsen vill däremot flygvapnets kommunikationschef inte gå in på. utan säger bara: ”Den uppgift vi har, är att säkra och försvara Sverige”.
    https://www.expressen.se/nyheter/sverige/skarp-insats-pa-gotland/

    6
    2
  2. Fascismens förstörelsemani och terrorbombningar mot oskyldiga är utmärkande för det gangstern Putin har mellan öronen. Putin duktig, duktig, ryggrad a la Kreml.

    10
    4
  3. ——————————-
    För första gången bekräftar marinen nu att man följer rörelserna – och att det finns dokumentation på att vissa av fartygen kan användas för spioneri.
    – Vi hittar ju antenner och master, säger marinchefen Ewa Skoog Haslum.
    ——————————-

    Det är inte spioneri. Det är underrättelseverksamhet. Den sker inte inom annat lands territorium. Så det är inte frågan om någon olovlig verksamhet.

    9
    5

Kommentera