Notan för id-kontroller vid Öresund: 6,7 miljarder

ILLLEGAL INVANDRING & BROTTSLIGHET. Företag och myndigheter i Öresundsregionen kommer att förlora 6,7 miljarder kronor varje år om regeringen inför id-kontroller för alla resenärer, skriver Sydsvenskan och hänvisar till siffror som den svensk-danska samarbetsorganisationen Greater Copenhagen tagit fram.

Skåne kommer att drabbas av den största delen av förlusten med 4,6 miljarder per år. Malmö stad skulle tappa allra mest, enligt organisationen.

I februari beslutade riksdagen att regeringen med kort varsel ska kunna införa id-kontroller.

Greater Copenhagen anser att förnyade id-kontroller gör det ”besvärligare att vara Öresundspendlare”.

-Pettersson tror inte Greater Copenhagen räknat på vad öppna gränser kostar. Hade de gjort det så hade resultaten blivit att 6,7 miljarder är billigt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Notan för id-kontroller vid Öresund: 6,7 miljarder

    • Vänsterfolk tänker ALDRIG på konsekvenser eller tänker i flera steg om något !

      Dessa 6.7 miljarder kan vara BILLIGT om man jämför vad det kostar att inte ha kontroll så kriminella får härja fritt !

      13
  1. Min dotter pendlade under många år. Numera bor hon centralt i Köpenhamn. Ett fantastiskt för henne. Ännu fantastiskare för hennes gamle far när han hälsar på. Det tog henne 50 minuter dörr till dörr när hon åkte till jobbet från Malmö. Skapligt men det var innan gränskontrollerna.

  2. Det finns en teknisk lösning om man bara vill och som knappt sinkar pendlare. Man sätter upp en mängd slussar, typ flygplats, med kort- och fingeravtrycksläsare. När du kommer till öppnas dörrarna och när du sedan kommit in stängs de bakom dig. Du lägger ditt nationella ID-kort på kortläsare och dina pekfingrar på fingeravtrycksläsarna. När kort och fingeravtryck stämmer överens så öppnas utgångsdörrarna när du plockar upp ditt ID-kort.

    Om de inte stämmer öppnas golvet. Jag skojar bara. Då kommer gränspolisen och kontrollerar identiteten.

    Detta med Öresundsregionen antar jag på goda grunder är en förlustaffär för Sverige. Våra nordiska ”bröder” brukar passa på att utnyttja vår storebrorsmentalitet. Om jag inte missminner så finns en överenskommelse att man här betalar skatt där man arbetar. Med andra ord i Danmark. Med den numera mobila arbetsmarknaden vore det bättre om man skattade hälften där man bor och hälften där man arbetar. Med fly-in-fly-out går många kommuner miste om ersättning för den service man tillhandahåller.

    22
    • Ingen bra ide att skapa massiva kontroller för pendlarna på Öresundsbron.
      Kan jämföras med att alla som åker in och ur Stockholm skulle visa resehandlingar som berättigar dem till staden.
      Skåne och Själland har lika mycket gemensamt som Storstockholm har. Det bör man inse i fjollträsk.
      Danskarna håller bra koll på inresande till Danmark. Nästan varje gång jag har kommit med flyg från Spanien så har dansk polis varit på plats och kontrollerat identiteten på passagerarna.

      6
      11
      • Kent.

        De är nog inte nånga invällare som kommer med flyg…de lär ju bli stoppade innan avgång om de inte har vettigt ID.

        Har rest i Europa och fått visa pass varje gång vid flyg, men inte med bil över gränserna.

  3. En uppblåst siffra utan verklighetsförankring? Om så vore fallet får vi väl ta den kostnaden för att få ordning på det totalt raserade system vi haft till dags dato!

    25
  4. Konsekvenshantering är inget som kommunister klarar av. Petterssons slutsats är den bästa. Greater Copenhagen är bara kommunister som är ute efter att sabotera svensk invandringspolitik!

    30
    1
  5. Billigt om man jämför med kostnaderna för invandringen av invasiva arter som lever på försörjningsstöd och grov kriminalitet !!!

    40

Kommentera