Ryssar kritiserar Putin för dålig säkerhet

RYSSLAND. En rad oppositionella ryssar anklagar Putin för att ha svikit sitt löfte om att garantera ryssarnas säkerhet, och för att jaga Kremlkritiker i stället för verkliga hot, rapporterar The Moscow Times.

Moskvabor lägger blommor på platsen för terrordådet

I årtionden har ryssarna fått höra att inskränkta rättigheter krävs för ökad säkerhet, skriver Ivan Zjdanov, tidigare chef för Aleksej Navalnyjs organisation mot korruption.

”Men terrorattackerna upphör inte, och säkerhetstjänsten, FSB, är upptagen med allt utom dess huvudsakliga ansvarsområden – mörda politiska fiender, spionera på medborgare och åtala krigsmotståndare.”

Den tidigare dumaledamoten Dmitrij Gudkov kallar regeringen ”oförmögen att göra något användbart” och för att skydda sig själv mot medborgarna i stället för tvärtom.

Michail Chodorkovskij, tidigare oljemagnat och numera i exil, skriver att terrordådet visar på den ryska säkerhetsapparatens ”impotens”.

-Pettersson antar att de som kritiserar Putin är mycket långt från Moskva…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ryssar kritiserar Putin för dålig säkerhet

  1. Till och med Ryska eliten menar på att Vladimir Putin och övriga i regeringen är helt inkompetenta efterblivna rövhål som inte lyckas se till att ha kassaskåpsbra säkerhet när till och med terrorister från extremislamistiska terrorsekten IS-Khorasan som har bas i Afghanistan lyckats slå till mot ett affärscenter och ta sig förbi övervakningssystemet i Moskva ,och inte bygga upp bättre infrastrukltur i Ryssland med mera och att det har spårat ut i Ryska samhället och att kriget slukar x-antal biljarde kronor som istället kunnat användas till att rusta upp hela infrastrukturen i Ryssland som har totalhavererat .

    6
    1
  2. Min egen teori är att Standelarna har ledsnat. Deras hus saknar vvs. De lagar mat utomhus i gamla kaminer. Har varmvattenkrus i sängen på natten som kallas…
    Ryssland har en krigsindustri. De ledsnar på detta och bryter sig loss. Det blir blodigt.
    Varför ska deras unga män åka till Ukraina och slåss? De vet inte var det är. Mödrarna får återigen begrava sina söner.
    Oligarkernas, de rikas barn i Europa delen finns i Dubai tex. Långt ifrån krig och elände.
    Håller det i längden?

    6
    1
    • Svaret på frågan Nej för folk i Ryssland har blivit mer supertrött på övervakningshysterin A.L.A Orwells 1984 där FSB-KGB jagar oppossitionela och regimkritiker och HBTQ-folk med blåslampa och spärrar in dom i GULAG-Straffläger samt mördar dom för att de inte passar in i Vladimir Putins nystalinistiska värld ,ochdet finns säker fler och fler ryssar som är trötta på att VA-systemet som är av Sovjetisk modell byggd 1960-talet har havererat så att skit och piss till och med sprutar upp från brunnar och flyter på gatorna med epidemier som följd ,elfrsörjningssysteme är dåligt underhållen med strömavbrott som följd och att uppvärmningssystemet har havererat och det är bara på sin höjd knappt 10 grader i lägenheterna,dartjorna och övriga hus över hela Ryssland så folk fryser på vintern och tvingar elda i vedspisen med full speta och har värmekrus i sängarna och många stearinljus tända för att inte frysa på nätterna och det leder till bränder .Folk har sett att hela infrastrukturen sombestår av det Sovjetiska gammalmodiga systemet har brakat samman och att folk blir förbannad när inte Vladimir Putin ser till att bygga ut de utlovade naturgasledningarna och naturgasvärmeverk som han har lovat och inte byggt up oljeuppvärmningssystem i hyreshus som han har lovat och att inte ens FSB-KGB och polisen och GRU har lyckats stoppa terrorister som har lyckats tränga sig in i Moskvas hjärta är under all kritik då visar det på att säkerheten är inte så vattentätt som Vladimir Putin och kompani har påstått för folket och istället för att rusta upp infrastrukturen så har man slösat bort x-antal biljarder på kriget i Ukraina . och nu så bubblar missnöjet kraftigt över hela Ryssland och missnöjet med låga löner ,en hyperinflation som rusar i raketfart och valutan ryska rubeln som faller som en sten på börsen,masskonkurs av ryska företag arbetslöshet som stiger upp till katastrofala nivåer missnöjet kokar i Ryssland och minoriteter börjar tälla mer krav på att delrepubliker borde bryta sig ut och förklara sig självständig så risken ökar att det blir upplopp,och inbördeskrig typ det som skedde i Jugoslavien 1992 som slutar med att Ryssland splittras upp i många självständiga republiker och Ryssland blir en liten mikrostat precis som Serbien i forena Jugoslavien .

      6
      1

Kommentera