Stämmer antalet döda i Gaza?

TERRORISM. Svensk media, inklusive skattefinansierade public service fortsätter att referera antalet dödade i Gaza till Hamas uppgifter. Det är givetvis tragiskt att människor dör, men det är viktigt att media i varje fall försöker rapportera objektivt, vilket tyvärr är svårt att se när man ensidigt hänvisar till Hamas som om det vore sant.

Demonstranter i Barcelona bär en banderoll med namn på palestinska offer i Gaza, 11 november 2023

Det finns skäl att vara skeptisk till siffrorna om döda som de Hamas-kontrollerade myndigheterna ger oss.

Hur Hamas hälsoministerium förfalskar antalet offer i Gaza.

Antalet civila offer i Gaza har stått i centrum för internationell uppmärksamhet sedan krigets början. Den huvudsakliga källan till uppgifterna har varit det Hamas-kontrollerade Gazas hälsoministerium, som nu hävdar över 30.000 döda, varav majoriteten är barn och kvinnor. Hamas rapporterar att 70 procent av de döda är kvinnor och barn. Denna summa är mycket högre än de siffror som rapporterats i tidigare konflikter med Israel.

Grafen avslöjar en extremt regelbunden ökning av dödsoffer under perioden. Data sammanställd av författaren och tillhandahållen av FN:s kontor för samordning av humanitära angelägenheter (OCHA), baserad på Gaza MoH-siffror.

-Pettersson antar att sanningen förmodligen aldrig kommer fram, men siffrorna från Hamas behandlas av SVT som de vore sanna. Det totala antalet civila offer kommer sannolikt att vara extremt överskattat. Israel uppskattar att minst 12.000 Hamasterrorister dödats. Räknar SVT och Hamas dem som civila kvinnor och barn?

Läs hela artikeln…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Stämmer antalet döda i Gaza?

  1. Det var vapenvila den 6/10 2023 men sen hände något ??
    Jävla pack, nu får ni skörda det ni sådde.

  2. Sist det var val, 2006 i Gaza, röstade mer än hälften för terroristerna i Hamas, så de har själva valt sitt öde.
    Ingen tår fälls för dödade terrorister och deras sympatisörer.

    17
  3. Med tanke på det kaos som är i Gaza är de (Hamas) väldigt duktiga på att ge ut exakta siffror; i synnerhet hur många kvinnor och barn som dött. SVT eldar på informationen dagligen. Underskattningen av svenska folket kommer att slå tillbaka mot SVT/SR sinom tid. Var så säkra!

    21
  4. Om man ensidigt tror på det mesta som kommer från hamas är man partisk.Hur går t.e.x. denna uppskattning till och vem förmedlar statistiken om dessa dödsfall ? Självklart dör människor i krig men dom som startade detta elände där är det skulden ska läggas.Vad kan Israel göra när dessa kräk gömmer sig bland civilbefolkningen ? Bjuda på kaffe och kakor när Israel får korn på var hamas befinner sig ???

    43
    1
  5. Muhammedaner ska, enligt sharia, alltid ljuga. Speciellt för kufirs.
    Så nej, de siffrorna stämmer inte, har aldrig stämt och kommer aldrig att stämma eftersom gazaborna är muhammedaner.

    45
    1
  6. K- kavalleriet på SVT har alltid jobbat för den delen av värden. Dom vill inte rapportera om kriget i Ukraina, det kan skada putin.

  7. Tänk OM siffrorna stämmer? Vad betyder det? Självklart ödslar inte Israel krut på att jaga kvinnor och barn. Men i de fall civila ickestridande, icke hamasstödjande kvinnor, och oskyldiga barn tråkigt nog förolyckas betor det sannolikt på att Hamas använt dem som mänskliga sköldar. Råttorna gömmer sig i civila sammanhang.

    Kanske ska befolkningen tänka på att inte välja en terrororganisation som ledare nästa gång. Men om vi utgår från deras demonstrationer här i Sverige så har Hamas visst folkligt stöd, och då får ju palestinierna skylla sig själva!

    48
    • ”Men i de fall civila ickestridande, icke hamasstödjande kvinnor,… ”
      Med tanke på att 85% av gazaborna stödjer hamas så lär det aldrig ha inträffat.

      34
  8. Naturligtvis stämmer det inte. Det ligger i terroristernas och socialdemokratins intresse att ”salta” verkligheten. Dessutom är frågan om de lindrigt begåvade palestinierna är räknekunniga. Socialdemokraterna, vet vi sedan tidigare, leds av en notorisk lögnare.

    49
    1
  9. De Socialdemokratiska megafonerna öser på .
    Allvarligt att det inte går att lita på media som får statliga stöd för att sprida sin smörja .

    52

Kommentera