Försöka avsätta Fredrik Reinfeldt

FOTBOLL. Den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt valdes i mars 2023 till ordförande för Svenska Fotbollförbundet. ”Bajen”, Hammarby IF, håller årsmöte den 5 mars, och har nu gått ut med alla motioner, som har kommit in från medlemmar, till årsmötet. En motion, som två medlemmar har lämnat in, rör Svenska Fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt.

Motionärerna yrkar på ”att Hammarby IF Fotbollsförening minst en gång per år fram tills avsedd effekt åstadkommits, ska verka för att Fredrik Reinfeldt avsätts som ordförande för Svenska Fotbollförbundet”.

Bild: Jeander

Förslaget är helt enkelt att försöka få bort Reinfeldt, som i fjol valdes på två år som ordförande till årsmötet 2025. 

”Frågan är: vill vi ha en ordförande i SvFF som regelbundet undviker att ställa upp på intervjuer? Som inte tycker det är tillräckligt viktigt att vare sig berätta vad han står för innan han blir vald eller att gå på möten efter att han har valts. Vill vi ha en ordförande som verkar för ett införande av VAR när de flesta elitklubbarna har föreningsbeslut mot ett införande av VAR?”, står det bland annat i motionen.

Läs mer på Fotbollskanalen…

-Pettersson håller med motionärerna. För några veckor sedan kom det fram att Fredrik Reinfeldt meddelat att Sverige och Danmark vill att länderna tillsammans ska ansöka om EM för damer 2029. Vilket var en nyhet även för delar av styrelsen. – Det är alltid en fördel om styrelsen känner till att någonting är på gång, säger ledamoten Lena Wallgren.

Styrelsen hade talat om det men inget beslut var taget. Reinfeldt verkar inte ha förstått att fotboll är en lagsport.

De nordiska länderna, med även Norge och Finland inkluderade, ansökte om mästerskapet 2025 men det gick till Schweiz i stället, och nu tänker Sverige och Danmark försöka igen utan de andra två.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Försöka avsätta Fredrik Reinfeldt

  1. Måltavla, uppspänd i målets stolpar?

    Finns nog en hel del spelare som vill öva på detta mål då i Sverige?

    36
    1
  2. Djurgårdsmedlemmarna lyckades ju hindra honom från att bli ordf i Djurgårn. Men i Sv Fotbollsförbundet har ju vanliga fotbollsfans inget att säga till om därav detta haveri att denne Quisling ska förstöra svensk fotboll som han förstört Sverige.

    66
  3. Reinfeldt skall bort! Har inget med fotboll att göra! Den kunnige Lars-Christer Olsson borde valts men myglaren Reinfeldt ”valdes”. En skam mot alla fotbollsintresserade.
    Bra av Hammarbykisarna att de lämnade in en motion.

    72
  4. Har inte den fan ställt till tillräckligt i det här landet?
    Hans enda mål med ordförandeskapet är makt och pengar.

    99

Kommentera