Får inte tillbaka kvarlevorna från kraschen

UKRAINA. Ukraina uppger att Ryssland vägrar att återlämna kvarlevorna av de 65 ukrainska krigsfångar som Ryssland, utan ett presentera bevis, har påstått befann sig ombord på det plan som kraschade den 24 januari i ryska Belgorod, rapporterar AP News.

Iljusjin IL-76

Ryssland och Ukraina har utbytt anklagelser om vad som hände vid kraschen. Moskva har anklagat Kyiv för att ha skjutit ner planet och dödat sina egna män. Det har kallats för rysk propaganda av Ukraina. Kyiv har varken bekräftat eller förnekat att man skulle ha legat bakom nedskjutningen.

Ukraina har upprepade gånger bett Ryssland att överlämna kropparna av mängder av krigsfångar som Moskva hävdade dödades i nedskjutningen av ett ryskt militärt transportplan, IL-76, av ukrainska styrkor, men Ryssland har vägrat, enligt Ukraina.

Andrii Yusov, talespersonen för Ukrainas militära underrättelsetjänst, bekräftade i tv-sända kommentarer sent på torsdagen Ukrainas krav på en internationell undersökning av kraschen den 24 januari som skulle avgöra om lastplanet bar vapen eller passagerare tillsammans med besättningen.

En del västerländska underrättelser har gått på spåret att planet sköts ner av en ukrainsk robot, men att krigsfångar skulle ha funnits ombord har inte bekräftats.

Kremls talesperson Dmitrij Peskov säger enligt Moscow Times att man inte har nåtts av någon förfrågan från Kyiv om att återbörda kvarlevorna.

-Pettersson noterar att det är mycket frågor om denna krasch/nedskjutning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Får inte tillbaka kvarlevorna från kraschen

  1. Så länge ingen internationell kommission får möjlighet att bevisa annat, så kan vi bara utgå från att planet var fyllt med ryssar och sköts ner av ryssar!

    Om Ukrainska fångar funnits ombord, eller om Ukraina skjutit ner planet så hade ryssarna enkelt bevisat det inom ett dygn.

    21
    2
  2. Svårt att återlämna missiler som sannolikt exploderade vid kraschen.
    Skulle inte tro det fanns några ukrainska krigsfångar ombord, då hade nog kvarlevorna visats för länge sedan som en knäpp på Ukrainas näsa.
    Nu blev det en knäpp på näsan för ryssarna och Putin istället.
    Tror inte Ryssland ska underskatta Ukrainas luftförsvar faktiskt, och Ukraina har nog mer bättre underrättelser än vad Ryssland tror.
    Amerikanska och engelska underrättelsetjänster är extremt långt framme.

    16
    2

Kommentera