Arabisk flagga hissad i Göteborg

En muslimsk demonstration till stöd för Palestina genomfördes idag på Gustav Adolfs torg i Göteborg. En palestinsk flagga hissades i strid mot gällande policy.

Göteborgs stads webbsida står följande information om flaggning på vissa utvalda platser. ”Utöver nedan nämnda flaggtillfällen flaggas med stor restriktivitet. Inga kommersiella flaggor hissas och förenings- och organisationsflaggor endast i undantagsfall…//…Flaggning på paradstängerna sker vid rekommendation av regeringen eller länsstyrelsen samt vid andra tillfällen enligt särskilda beslut”.

Just denna policy tog Göteborgs kommunfullmäktige hänsyn till när de nekade oppositionens vilja att hissa Israels flagga på Gustav Adolfs torg efter den arabiska terrorgruppen Hamas blodiga attentat mot oskyldiga israeler. Bakom beslutet att neka en flaggning till stöd för Israel stod kommunfullmäktiges ordförande Aslan Akbas (S).

Göteborgs stads policy hindrade inte att den palestinska flaggan hissades på Gustav Adolfs torg idag. Att följa västerländska spelregler tillhör inte arabers bästa sida, men vi får se om denna flagghissning får efterföljande konsekvenser. Vad tror ni?

16 thoughts on “Arabisk flagga hissad i Göteborg

  1. Jag tror att denna osvenska flaggning inte hade skett om folk hade sagt vad de tyckte — gällande de muslimer (och deras svenska ’försvarare’) som på olika sätt ger uttryck för osvenska beteenden och attityder/kultur i offentligheten — i form av småprat, så som vanligt folk normalt gör i vardagen, till exempel i fikarummet på arbetsplatsen (t.ex. kommunen), i kassakön, på bussen, etc., det vill säga den fysiska vardagen (tyckanden i den digitala motsvarigheten ger inte samma effekt).

    — Detta är det som kallas ’integration’, det vill säga att främlingen vägleds i vad som gäller hos värdfolket, vilket är ett förfarande som sker gentemot en nyanställd under provanställningen, oavsett ursprung.

    Det är förståeligt om folk väljer att säga vad de tycker i den digitala offentligheten men inte i den fysiska, eftersom den senare inte ger ett skydd mot rasistmisstankar/anklagelser… …

    (((t.ex. på arbetsplatsen:

    1. 2023-06-07 Riks.se (Richard Sörman)
    ”Efter avslöjandena: Därför funkar inte Migrationsverket”
    (video, tid 43:10–45:11)
    Henrik SJÖGREN (Fokus.se):
    – ”Att YTTRA NÅGON form av KRITIK MOT hur MIGRATIONSPOLITIKEN fungerar har varit LIKSTÄLLT MED RASISM tidigare.” [Menar Sjögren på fullt allvar att denna rädsla inte längre finns?, Min fråga]
    – ”Och att över huvud taget tidigare har andats kritik över migrationspolitiken har… FOLK HAR VARIT RÄDDA för det här. Att ta upp det, framför allt i media, men TILL OCH MED VID MIDDAGSBORD OCH SÅ VIDARE.”

    2. 2022-05-09 Socionomen.se (Akademikerförbundet SSR)
    ”TYSTNADSKULTUR tvingar duktiga medarbetare att bli passiva vittnen”
    Krönika: Maria Wallin (gängexpert):
    – ”ANSTÄLLDA som påtalar problem anses illojala och utsätts för olika SOCIALA BESTRAFFNINGAR. De kan bli UTESLUTNA från samverkansgrupper, fråntagna uppdrag, isolerade och STÄMPLADE som PROBLEMATISKA. I vissa fall kan de bli av med sitt arbete.”
    – ”Den omfattande sociala problematiken i de UTSATTA OMRÅDENA är särskilt omgärdad av normer om tystnad.”
    – ”HEDERSPROBLEMATIK, normalisering av aga i uppfostringssyfte, social oro, liksom ISLAMISM, parallella system, traditionalism, SLÄKTBASERADE och territoriella kriminella nätverk har under längre tid tydligt utpekats som ”politiskt känsliga” arbetsfält.”

    3. 2021-08-11 Göteborgs-Posten Ledare: ”Så åt sig rädslan in i Göteborg”
    [ang. rapporten ’Finns det en tystnadskultur i Göteborg Stad?’]
    – ”Personal i stadens tjänst har ’ifrågasatt utbildningsinsatser inom staden då de anser att hedersfrågor inte är ett verkligt problem’ och anklagat kollegor för att vara RASISTER när de lyfter hedersfrågor.”

    KOMMENTAR: Har de statsanställda, inte tagit ansvar som medborgare att känna till hur DERAS samhällssystem fungerar?, vilket regleras bl.a. i Yttrandefrihetsgrundlag (YGL) 1991:1469 kap.1, §1?
    Eller de statliga arbetsgivarna?? — Se nedan.
    )))

    … … eller (inte ger ett) ’skydd’ mot polisanmälningar, som kan bli kostsamt (8.600kr; 55.200kr)… för den oskyldige!:

    1. ”Pettersson” 2020-10-28: ”Ännu ett steg mot islamisering. Kvinna döms för förolämpning om slöja”

    (2020-10-28 Sveriges Radio
    ”Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning”
    – ”Den kvinnan som stått åtalad för förolämpning mot en apoteksanställd i Jönköping döms till 40 dagsböter på sammanlagt 3.600 kronor och ska också betala skadestånd på 5.000 kronor.”
    – ”Receptarien har i förhör berättat hur ledsen och kränkt hon blev och att hon diskuterar gärna varför hon har slöja, men inte på det här sättet.”
    – ”DEN DÖMDA KVINNAN HAR NEKAT TILL ATT HA BEGÅTT NÅGOT BROTT.” [Mina versaler]

    2. 2021-10-14 Sveriges Television
    ”Islamkritiker åtalas för ofredande – hängde ut lärare”
    – ”Islamkritikern och ex-politikern Tomas Lundberg åtalas nu vid Blekinge tingsrätt efter att ha hängt ut fyra muslimska Ronnebylärare med bild i sociala medier. SJÄLV NEKAR HAN TILL BROTT.”

    (2022-05-17 Samnytt.se (fd. Avpixlat)
    ”Tomas kritiserade hijablärare på dotterns skola – DÖMS för ”brott’ ”
    – ”I inlägget skrev Tomas bland annat, ”barnen i min dotters klass 8 på Säckebacksskolan i Ronneby ska inte behöva ha lärare som genom sin skrämmande klädedräkt uttrycker sympati för främmande religiösa åskådningar”.”
    – ”En av hijablärarna framför till polisen att HON VILL HA 12.000 KRONOR I SKADESTÅND OCH ATT TOMAS SKICKAS PÅ EN TVÅNGSKURS OM ISLAM. Detta för att ”hans brott är inget annat än okunskap”.”
    – ”På tisdagen meddelade Blekinge tingsrätt att Tomas döms för ofredande och förtal efter att ha yttrar sin åsikt om skolan. Rätten slår fast att Tomas ska betala 10.000 kronor i böter och skadestånd på sammanlagt 34.000 kronor till hijablärarna. Vidare ska han betala 11.200 kronor till staten för sin försvarare.”)

    KOMMENTAR: Av vilken anledning respekterade nämndemännen/domaren inte Yttrandefrihetsgrundlag (YGL) 1991:1469 kap.1, §1?:

    ”Var och en är gentemot det allmänna tillförsäkrad rätt enligt denna grundlag att i ljudradio, tv och vissa liknande överföringar, offentliga uppspelningar ur en databas samt filmer, videogram, ljudupptagningar och andra tekniska upptagningar offentligen uttrycka tankar, åsikter och känslor och i övrigt lämna uppgifter i vilket ämne som helst.”

    – Därför att ”det allmänna” inte avser statsanställda som mottagare/föremål för medborgarens kritik?? Vad ’svarar’ Grundlagen? — Är någon av ”Petterssons” läsare insatt i ämnet/lagens tolkning och tillämpning?

    AVSLUTNINGSVIS, tror jag att lösningen (på Situation Sverige, t.ex. osvensk flaggning) är att vanligt folk (”All offentlig makt i Sverige utgår från folket [t.ex. ”Pettersson” och hans läsare, MIN ANM.].”, 1974 års Grundlag: Regeringsformen, RF, 1 kap. 1§) i den fysiska vardagen bestämmer sig för att ta de sociala och/eller ekonomiska/juridiska konsekvenserna av att uttrycka tyckanden… vara fria människor i en demokrati, för barnens och deras framtids skull…

    … och vid behov påminna omgivningen — den digitala och fysiska, den privata och offentliga/statliga — om svenska grundlagar, vilka har som grund svenska seder och bruk (kultur). Och påminna (t.ex. herr Aslan Akbas) om hur muslimer i arabvärlden förhåller sig till mångkultur.

    Alternativet är att vänta på att politiker/regeringen gör något.

  2. Vänstern börjar byta ut Ukraina flaggor mot Palestina flaggor. Ny fråga man inte vet något om att ta ställning för.

    I support the current trend!

  3. Som tur är börjar nya ordningar ta vid i myndigheter och samhällsordning. Bolibompa-politiken bör förstås vara under avveckling för att samhället bli drivet av verklighet och börja gå framåt igen. Men ett jättejobb återstår. Sociala förmåner och bidrag är under tung bedräglig infiltration bl.a. och bör få grundlig översyn. Företag hotas och infiltreras av kriminella intressen. Mycket att göra med andra ord.

    16
  4. Ännu en indikation på den lögnaktiga Socialdemokratiska politiken i Sverige.
    Nu vill Sossarnas lydparti MP införa ett rasregister i Sverige .
    Med tanke på hur MP agerat tidigare så är det nog bara ett sätt att registrera etiska Svenskar .
    De har ju varit emot allt som varit bra och viktigt för Sverige och Svenskarna .
    Hoppas några Miljöpartister är så kloka att de röstar bort Märtha Stenevi .
    Är man så rutten att man likar skitsnack om sina medtävlare om språkrörsplatsen , och sedan inte kan stå för det , ska man inte företräda ett Parti i Sverige .
    Dessutom är klimatfrågan för viktig för att lägga i famnen på en hysterisk posör.
    Det krävs seriösa Politiker att förvalta ansvaret .

    17
    1
  5. Den viktigare frågan är varför inte utlänningskontroller genomfördes och skickade hem alla araber som inte ska vara här.
    Man får passa på när skiten är samlad.

    69
    1
    • Roger P länkar till Swebbtv med Karl-Olov Arnstberg (4 min.)
      …ur denna:
      När Pierre Schori (S) var migrationsminister 1997, sa han i ett tal ordagrant: “de som ifrågasätter migrationspolitiken ska kriminaliseras och jagas“. Kort därefter antog riksdagen regeringens proposition “Sverige, framtiden och mångfalden“ vilken krävde att det mångkulturella skulle förverkligas med massiva propagandainsatser.
      Karl-Olov Arnstberg: “Formuleringen “propagandainsatser“, det är ju en helt öppen deklaration att regeringen såg det som sin uppgift att lura folket“.

      28
  6. Inga konsekvenser. Ännu har väl inte ett enda HMF-åtal väckts? Judehat på arabiska är ok i Sverige tydligen.

    70
  7. Dessa tilltag har jag varnat för. Både på min förra arbetsplats och här på bloggen. Tillåter man t.ex. Prideflaggan så har man automatiskt sänkt garden för alla avarter. Det blir anarki om man ej håller sig till gällande reglemente.
    Kommunflaggan, Svenska flaggan och EU-flaggan är vad som gäller. Möjligen annat lands flagga vid officiella besök. Men här har alltså det naiva velandet satt sina spår.

    107
    4
    • Aslan Akbas (S) är en värdig representant för sitt parti. Rövhål hela bunten! Det saknas fullständigt moral i detta parti.
      Hur fan kan man ha en lågpannad jävla arab, på en beslutande post?

      92
      1
      • När en militant folkmobb är tillräckligt stor och dessutom tillhör en s k minoritet, gör de som de vill.
        Polisen räcker inte till för att göra ingripanden. De får hela mobben emot sig och deras nästan galna hat kommer leda till mord på poliser.
        Många palestinier är uppväxta med våld och skyr inga medel för att driva sin sak.

        25

Kommentera