Varför fattade bussen i Italien eld?

UTRIKES. Det är fortfarande oklart vad som orsakade den dödliga bussolyckan utanför Venedig på tisdagskvällen, rapporterar Ansa. Enligt den italienska nyhetsbyrån finns inga tecken på att bussen bromsats innan den föll ner från en viadukt.

En möjlig teori är att föraren drabbats av någon typ av sjukdomstillstånd. Bussen ska ha fallit över tio meter för att sedan fatta eld. 21 personer har bekräftats döda. Två av offren är barn och en är tonåring, skriver La Repubblica. Bussen hade 39 personer ombord och samtliga överlevande är skadade, fem allvarligt.

På bussen fanns flera utländska turister. Det finns inga uppgifter om att svenska medborgare varit inblandade.

-Pettersson hörde på TV4 att bussens batterier fattade eld och läser i italienska tidningar att bussen var elektriskt, andra käller säger att bussen var gasdriven. Jag undrar om det kan ha något sammanhang med antalet dödsoffer?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Varför fattade bussen i Italien eld?

 1. Personligen parkerar jag inte i närheten av bilar utan avgasrör. 
  Förvisso finns hybrider, men va fan, får chansa lite. 

  31
 2. Jag inhandlade en elspark för att de så lätt brinner vid laddning. Då får man ut på hemförsäkringen och kan flytta till Thailand och bara mysa. Trots att jag varje kväll sagt “burn, motherf*cker burn” så laddar den som vanligt och jag står kvar i mina långkalsonger och fryser.

  37
  1
 3. I rather die peacefully in my sleep like my grandpa than screaming in terror like his passengers.

  13
  2
 4. De enda fordonsbatterier som kan självantända, redan vid minsta buckla, är litiumbatterier. Så bussen torde ha varit utrustad med litiumbatterier, elbuss eller laddhybridbuss.

  40
  1
  • Håkan D:
   Personligen skulle Stenbock aldrig åka med i dessa mobila krematorier. Om det sedan gäller småbilar eller bussar….En sådan upphetsande upplevelse,väntar jag med tills jag slutat andas.
   Men som allt annat är ju valet fritt….

   27
   1

Kommentera