Idag börjar ny avlyssningslag gälla

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Vid midnatt den 1 oktober blev det tillåtet för polisen att avlyssna personer som inte är misstänkta för brott. Polisen välkomnar lagändringen, rapporterar TV4. Övervakning av elektronisk kommunikation, dataavläsning, kameraövervakning och buggning kommer att bli tillåtet för polisen.

Den nya lagen gör det möjligt att avlyssna personer även om det inte finns någon brottsmisstanke. Regeringens förhoppning är att kunna stoppa våld och mord innan det sker.

Vi skärper det brottsförebyggande arbetet. Den nuvarande politiken har bevisligen inte fungerat, och därför lägger vi om den, sa statsminister Ulf Kristersson i sitt tal till nationen efter den senaste tidens grova våldsdåd. Tidöpartierna har även pratat om ett paradigmskifte inom svenskt rättsväsende.

-Pettersson noterar att alla inte är nöjda, flera talar om ett övervakningssamhälle och fascism. De vill fortsätta bjuda på pizza och sluta skjut kampanjer.

Socialdemokraterna låter desperata, det är en mardröm för S att Tidö-regerinegn i sitt samarbete med Sverigedemokraterna blir framgångsrik i att bekämpa gängkriminaliteten och våldsvågen, och därmed visar att Sverige kan fås på rätt köl, utan att socialdemokraterna har varit en del av den processen.

Att Socialdemokraterna inte menar allvar med den påstådda viljan till samarbete och breda lösningar med “SD-regeringen” märks i praktiken.

Socialdemokraterna som är ”redo att göra allt” mot gängen säger nej till:

 • Visitationszoner
 • Anonyma vittnen
 • Slopad ungdomsrabatt
 • Kriminalisering av deltagande i gäng
 • Utvisa gängmedlemmar utan brottsmisstanke
 • S säger nej till allt, de vill fortsätta som förut med prat, saft och bullar

Socialdemokraterna är livrädda. S som bär ett stort ansvar vill inte att det pratas om vilka som har ansvaret elller att folk ska förstå att de som har det stora ansvaret inte är en del av lösningen. Det kallas nämligen ”blame game”.

”Blame game” är jakten på att försöka skylla på någon annan i stället för att ta på sig sitt ansvar. Detta spel gör inte samhället bättre utan slukar ofantliga och offentliga resurser.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Idag börjar ny avlyssningslag gälla

 1. Den grötmyndige och i sina egna ögon “lysande” kriminologen Leif GW Persson (S) hade ett och annat att säga om avlyssning.
  Allt som kan förhindra brott är av godo!
  Dessutom tyckte han “att skylla på” vem som är skyldig till dagens situation bara är larv. Jojo, GW, vi vet var din intressesfär är!

  11
 2. Först importerar man en massa omstörtande element. Sedan börjar man avlyssna bredare.

  Nu tror jag inte att innevarande regering har för avsikt att avlyssna hela svenska folket. Man har byggt in regler och processer mot det. Det är emellertid en nödvändig och samtidigt olycklig utveckling som samhället ser ut i dag. Målsättningen bör och ska vara att dessa omstörtande element, som inte hör hemma här, avvisas från landet.

  Till att börja med måsta man sluta upp med att släppa in fler. Nästa steg är att myndigheter får och ska prata med varandra. Det rör sig oftast om offentliga uppgifter men inte för andra myndigheter.

  21
 3. Låt mig gissa att det är 99% utlänningar som berörs. Kan polisen arabiska och negerspråk? Visst finns det arabiska och svarta poliser, men finns det hederliga sådana? Knappast. De hamnar djupare och djupare ner i kvicksanden.

  Det finns bara en lösning och det är massdeportation.

  36
  2

Kommentera