Turkiet fördömer demonstration i Stockholm

NATO & DEMOKRATI. Turkiet har fördömt en demonstration som ägde rum utanför den turkiska ambassaden i Stockholm vid 13-tiden på fredagen. Det turkiska utrikesministeriet skriver i ett pressmeddelande att de fördömer den tillståndsgivna demonstrationen på starkaste möjliga sätt. Idag hålls en demonstration mot Nato utanför ambassaden.

Turkiska ambassaden i Stockholm

De skriver också att den turkiska allmänheten förväntar sig att Sverige ska förhindra handlingar som “systematiskt förolämpar våra valda ledare liksom den pågående terroristpropagandan”.

På söndagen den 1 oktober öppnar det turkiska parlamentet efter sommaruppehållet. President Erdogan utlovade i somras att Turkiet då skulle fatta beslut om Sveriges medlemskap i Nato – men turerna har varit många.

Tidigare i veckan rapporterades att Turkiet släpper in Sverige i Nato om de får köpa F-16 stridsflygplan från USA, detta trots att de tidigare sagt att de amerikanska planen och Sveriges Natomedlemskap inte hänger ihop.

-Pettersson tycker turkarna ska lämna Stockholm om de inte tål att människor med olika uppfattningar demonstrerar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Turkiet fördömer demonstration i Stockholm

 1. Utpressare ger sig aldrig. Dom ska bara ha mer och mer. Minns att det började med att vi skulle utlämna ett 30-tal busar till Kalkonlandet. Nu vill han visst ha över 70 + att vi ska skriva om våra grundlagar + amerikanska stridsflygplan… Om Kristersson börjar krypa lär han få fortsätta för all framtid.

  17
 2. Håller med dig Pettersson.
  “Turkarna ska lämna Stockholm om de inte tål att människor med olika uppfattningar demonstrerar…”

  55
  2

Kommentera