Darin Abdulaziz döms för mord på Mohammad Hasan

INVANDRARVÅLD. Södertörns Tingsrätt, målnummer B 16186-22, dömer Darin Abdulaziz till fängelse efter en skjutning i en bil i en av Södra länkens tunnlar i Stockholm förra året. Offret, Mohammad Hasan, som körde bilen, sköts med fyra skott i huvudet.

Åklagaren yrkade från början på 18 års fängelse, men sänkte yrkandet eftersom mannen senare medverkat med uppgifter i en annan mordutredning. Södertörns tingsrätt dömer honom nu för mord, till tio och ett halvt år fängelse. Straffet skulle egentligen ha varit 16 år, men sänks med en tredjedel på grund av mannens ”utredningsmedverkan och den hotbild som hans uppgiftslämnande i den andra utredningen kan innebära för honom och hans familj”, skriver domstolen. Darin har nekat till mord, men erkänt att han höll i vapnet när skotten avlossades.

Staten står för kostnader för advokat och målsägarbiträde med sammanlagt 306.178 kronor inklusive moms.

***

TIDIGARE 2022-10-24 Tre invandrare häktade för mord på en fjärde

VÅLDSVÅGEN. I torsdags förra veckan fälldes Nummer 50 i Stockholm. Vid Södertörns tingsrätt, mål B 16186-22 häktades idag tre 18-åriga män för dödsskjutningen i Björktunneln, Södra länken i Stockholm där en 21-årig man mördades. Enligt tidigare uppgifter misstänkte polisen att mannen dödades av misstag av ett vådaskott. Åklagaren i fallet, Daniel Jonsson, avfärdar den teorin.

Steget Efter

Det som utredningen visar är att att det handlar om en avsiktlig gärning och inte ett vådaskott, säger Daniel Jonsson.

De tre männen misstänks för mord. En av männen misstänks även för grovt vapenbrott. De har alla kopplingar till grov organiserad brottslighet och är liksom offret skrivna i Eskilstuna men hör hemma betydligt längre bort.

De häktade är:

 • Darin Kevin Abdulaziz, född 2004, häktas på sannolika skäl för mord och grovt vapenbrott
 • Abdinasir Abdullah Diisow, född 2004, medborgare i Somalia, häktas på sannolika skäl för mord
 • Ahmed Hussein Ali, född 2004, häktas på sannolika skäl för mord

De tre sitter i Flemingsbergs häkte, alla fyra, de misstänkta plus offret har alla invandrarbakgrund och är alla grovt kriminellt belastade. Det är lite “kul” att alla tre misstänkta gärningsmän precis fyllt 18 år. Det innebär att från den andra januari i år gäller inte längre någon strafflindring för personer mellan 18 och 20 år som begår brott med ett minimistraff på ett års fängelse. Om grabbarna fälls blir det ett rejält straff.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Darin Abdulaziz döms för mord på Mohammad Hasan

 1. Julia Caesar skrev för 1 år sedan, under rubriken:
  ”Demografi till döds – instängda med våldsbrottsligheten”

  ”Mellan 1980 och 2020 har 2 638 547 uppehållstillstånd delats ut.
  Läs det en gång till:
  Två miljoner sexhundratrettioåttatusen femhundrafyrtiosju uppehållstillstånd !”

  ”Den demografiska förändringen saknar motsvarighet i något annat land. År 1900 var Sverige nästan 100% homogent. Andelen utrikes födda utgjorde endast 0,7%, totalt 35 627 personer, varav 21 000 kom från Norden. Bara 79 personer kom från Afrika.

  I dag har c:a 25% av Sveriges befolkning utländsk bakgrund, med båda eller en av föräldrarna födda i ett annat land.
  För var och en som har möjlighet att se,syns den extrema ökningen tydligt i den förändrade gatubilden, i skolor och förskolor,
  i bostadsområden, på vårdcentraler, sjukhus och så vidare.
  Migranterna kommer huvudsakligen från jordens mest ökända, underutvecklade och dysfunktionella länder i tredje världen, mestadels från Mellanöstern och Afrika. Bara en mindre andel av dem är flyktingar. Övriga är ekonomiska migranter som vill ha ett bättre liv än de förmår skapa i sina egna hemländer.

  De så kallade ”dubbelbarnen”, den mycket kraftiga ökningen i gruppen män mellan 15 och 44 år, är födda i Sverige av föräldrar med ursprung i Afrika och västra Asien. År 1985 var den här brottsbenägna gruppen bara 300. År 2021 hade de ökat till otroliga 58 000 ! Män som går omkring som apterade dynamitladdningar på våra gator och i våra bostadsområden och bara behöver en hastig impuls för att döda.”

  Hela inlägget:
  https://juliacaesar.blog/2022/09/08/demografi-till-dods-instangda-med-valdsbrottsligheten/

  9
  1
 2. En tanke med att komma tillrätta med småkillar som värvas till gängsyndikaten – skapa ett utegångsförbud för dessa skitungar (upp till 16 år?). De får inte vistas ute efter kl 20 utan målsmans sällskap.
  Fösta förseelsen bör ge dryga böterför föräldrarna. Andra förseelsen bör ge fängelse. Dessa “åsnor” vars framfart är förödande för samhället måste stoppas då utnyttjas gravt av kurdiska rävar och andra löss!

  13
  1

Kommentera