Frankrike kräver att Ungern och Turkiet uppfyller löfte

NATO. Frankrike ökar pressen på Ungern och Turkiet att ratificera Sverige som ny Nato-medlem. I samband med ett besök i Helsingfors uttalade utrikesminister Catherine Colonna att länderna bör göra som de lovat.

Frankrikes utrikesminister Catherine Colonna

– Vi vill se Sverige i Nato och att Turkiet och Ungern levererar sin överenskommelse, säger hon.

Både Ungerns premiärminister Viktor Orbán och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har de senaste månaderna varit avvaktande till ett svenskt medlemskap.

Detta trots att länderna i början av juli 2023 kom överens om att säga ja.

-Pettersson säger att det är inte bara att Turkiet och Ungern lovade att säga ja i juli 2023. De var också tillsammans med samtliga Natoländer med och bjöd in Finland och Sverige 29–30 juni 2022.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Frankrike kräver att Ungern och Turkiet uppfyller löfte

 1. Kristersson har ju personligen deltagit i stoppandet av “Covid-pengar” för uppbyggandet efter pandemin, till Ungern och Polen, som fortfarande inte fått samma pengar som övriga länder. Orban har inte lika dåligt minne som Kristersson.

 2. Det visar sig nu att moderate Tobe’ och moderate migrationsministern gemensamt arbetat för att pracka på Orban fler terrorister som av naturliga skäl inte uppskattas. Moderaterna styrs fortfarande av Reinfeldt.

 3. Den avpolletterade, inkompetenta, feministiska rödvinsregeringen, var storkäftade gaphalsar, med attacker på bla. Ungern. Victor Orban har åtminstone min förståelse, för att jävlas. Först en svamlande idiot vid namn Löfven, följt av ösregnet Magda. Båda ansåg sig vara lite bättre än omvärldens politiker.
  Dock vet Orban, att det varit regimskifte i Sverige, med något ”friskare” vindar, som följd.

  23
  • Inte mycket friskare Tobe’ och migrationsministern kastar fortfarande skit på Orban och skall försöka skicka illegala till Orban.

 4. Arga Haggans sympatier för kurdiska terrorister retar fortfarande upp turkgubben. Och “opartiska” SR´s politiska ställningstaganden mot Ungern retar upp Orban.
  Vem ska nu beskyllas för detta ? Trump eller Åkesson ?

  50

Kommentera