Ryssland varnar Armenien

UTRIKES. Ryska utrikesdepartementet varnar Armenien och påstår att landet försöker klippa banden till Moskva, rapporterar AFP.

Den biten av Ryssland som syns på kartan är delrepubliken Dagestan. Ryssland invaderade det muslimska området för runt 25 år sedan efter oroligheter och det är inte lugnt än.

”Ledarskapet i Jerevan begår ett enormt misstag när de försöker förstöra Armeniens mångbottnade och flera hundra år gamla band till Ryssland”, skriver ryska UD i ett uttalande.

Ryssland påstår vidare att Armenien ”flörtar med västvärlden”.

Uttalandet kommer dagen efter att Armeniens premiärminister Nikol Pashinyan kritiserat Rysslands agerande kring Nagorno-Karabach och sagt att Armeniens säkerhetsallians med Ryssland är ”ineffektiv”.

-Pettersson säger att alla Rysslands små grannländer verkar vända sig mot väst med undantag av Nordkorea.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryssland varnar Armenien

  • ja en stor fördel är att det verkar inte troligt att Putin kan hämta buns förvanter här ! detta gäller ju att splittra Sovjetunionen gammal satelitstater ! och det är ju billigt att förse rätt sida med vapen och ammunition . och samtidigt inte mata jihadister och islam!!!!!

  • Armenien är kristet land sedan 300-talet, omgiven av blodtörstiga muhammedaner som vill utplåna dem.

   23
   4
 1. Fascist Ryssland kommer att underkuva Allah sina grannar i sann imperialistisk anda.

  Men det vore bättre om de hjälpte de inhemska ryssarna till vatten klosett och rinnande vatten i köket istället för dessa imperialist krig

  Fascism bygger inga bra och fria stater

  33
  9

Kommentera