TV4-team attackerat med rysk robot i Ukraina

UKRAINA. TV4:s team på plats i Ukraina har attackerats av en drönarmissil i östra delarna av landet.
Reporter Johan Fredriksson och fotograf Daniel Zdolsek klarade sig utan skador. – Den här gången hade vi tur, säger Johan.

Johan Fredriksson och Daniel Zdolsek, som befinner sig i Zaporizjzja-området, hade gått ur sin bil för att filma när bilen träffades vid 11.30-tiden under tisdagen.

Johan och Daniel klarade sig utan skador. Deras lokale producent Alexander Pavlov skadades lindrigt i attacken, liksom två ukrainska poliser som eskorterade TV4-teamet på platsen.

Den här gången hade vi tur. Den ryska missilen som släpptes av drönaren vi hörde, den slog in rätt in i bakluckan på vår bil. Som tur var befann sig ingen i bilen, säger Johan Fredriksson.

Det här var väldigt nära ögat. Det är så här det ser ut i Ukraina för miljoner människor just nu, ständig livsfara, fortsätter Fredriksson.

TV4:s medarbetare befinner sig på en reportageresa i landet och var på väg att spela in ett inslag om den ukrainska motoffensiven.

Bilen de färdades i och kamerautrustningen blev förstörd i attacken.

Myndigheterna i Zaporizjzja oblast har regerat med bestörtning över angreppet.

Detta är en flagrant attack mot pressen, säger Olena Zhuk i en intervju med TV4 Nyheterna.

-Pettersson antar att ryssarna inte gillar media från väst. De föredrar TASS, RT, Belarus och några få västliga medlöpare som skriver det Putin vill ha rapporterat.

Attacken var medveten enligt TV4.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “TV4-team attackerat med rysk robot i Ukraina

  1. Rysstrollen blir förtjusta över detta, precis som över rapporterna om hur unga flickor försvinner på de ockuperade områdena för att sedan hittas mördade med tonvikt på unga

    31
    14

Kommentera