Skjut alla vildsvin som passerar gränsen

NORGE. Det finns en oro i Norge för att den afrikanska svinpestsmittan ska komma in i landet via vildsvin från Sverige, rapporterar NRK. Ole-Herman Tronerud, chefsveterinär på Mattilsynet, Norges motsvarighet till Livsmedelsverket, uppmanar jägare att skjuta alla vildsvin som passerar gränsen.

brown wild boar
Photo by Francesco Ungaro on Pexels.com

Vi kommer alltid att ha vildsvin som kommer över gränsen, men målet är att någon skjuter dem så fort det sker.

Vildsvin klassas som en främmande och oönskad art i Norge och får jagas året runt. För att öka antalet fällda djur öppnar Mattilsynet nu för att höja ersättningen till jägare som skjuter vildsvin.

-Pettersson funderar varför vildsvinsstammen i Sverige tillåtits växa sig så stor? I Sverige finns kanske 300.000 vildsvin, i Danmark är de utrotade, i Norge kanske 1000 djur och Finland runt 3000 svin.

Det blir inte lätt att hålla grisarna borta från Norge, gränsen är 160 mil lång även om de flesta kommer genom Värmlands skogar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Skjut alla vildsvin som passerar gränsen

 1. Verkligt dumt med alla utlänningar som vill komma till Sverige för att jaga. För att inte tala om dem som lägger ut mat i ngn slags förhoppning om att jägarna vill betala dem multum för att få en lyckad vecka. Det borde förbjudas – allt!!

 2. Svenska markägare matar vildsvinen, jag har själv sett tonvis med säd utlagt i skogen. Jägare gillar att jaga, ju fler arter det finns desto roligare. Jägare i Sverige är en inflytelserik grupp. Från Norrlands ripor till Skånes kaniner.
  Men konkurrens om bytet vill de inte ha.

  10
  1
 3. Varför inte nolltolerans på vildsvin som i Danmark? De är en olägenhet för alla utom för några jägare.

  23
  4
 4. -Pettersson funderar varför vildsvinsstammen i Sverige tillåtits växa sig så stor? I Sverige finns kanske 300.000 vildsvin, i Danmark är de utrotade, i Norge kanske 1000 djur och Finland runt 3000 svin.

  Mitt enkla svar är att allt och alla som förstör landet är hjärtligt välkomna till Sverige.

  39
  1
  • Gammel
   Jag tror att du är en provokatör som vill splittra oss, du missar aldrig en chans att klaga på oss.

   1
   6
 5. observera detta gäller äkta svin alltså grisar!!
  alltså inte dom jihadister och andra som beter sig på ett konstigt sätt !! som referens så för det mesta går svin på fyra klövs om det inte är fyll svin förstås?

  21

Kommentera