Ukraina har brutit ryska försvarslinjen vid Bachmut

UKRAINA. Ukrainska hävdar att de har tagit sig igenom den ryska försvarslinjen i närheten av Bachmut, rapporterar France24.

Oleksandr Syrskyj, som är de ukrainska marktruppernas befälhavare, säger att Ryssland försökte stänga försvarslinjen genom att ”kasta in alla tillgängliga reservister” men misslyckades.

Ukraina har nyligen hävdat att de har återtagit två byar från ryssarna i närheten av staden. Tidigare på måndagen sa Ukraina att de totalt har återtagit omkring sju kvadratkilometer längs fronten den senaste veckan.

Ryssland verkar koncentrera trupper i söder.

-Pettersson hoppas att de Ukrainska soldaterna snart får bada i Azovska sjön men är medveten om att det kan dröja, men det kommer, det går trögt men framåt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ukraina har brutit ryska försvarslinjen vid Bachmut

 1. Mer eller mindre har de brutit igenom, det finns inga reservstyrkor kvar bland putteterroristerna att sätta in. Problemet är att Ukraina har inga direkta styrkor i området heller att sätta in utöver de förband som redan anfaller. Så vi får se hur de går vidare.

  Gissningsvis försöker de omsluta Bakhmut för att få Putte att slänga ännu fler putteterrorister på elden för att försöka släcka den. Ukraina gjorde en liknande omslutning förra veckan och totalt förintade de putteterrorister som befanns sig i Andriivka.

  8
  2
 2. Ryska medier kan jobba fritt från väst. De som stannat kvar i Ryssland och Vitryssland riskerar 15 års fängelse eller att bli dödade om de rapporterar sanningen. Håkan Dahlberg väljer att länka till dem…

  23
  5
  • Putteterroristerna tillämpar redan det totala kriget mot Ukraina med terrorbombningar av civilbefolkningen, mord på krigsfångar, våldtäkter, tortyr, kidnappningar, med mera.
   Så vad innebär det totala kriget enligt dem?

   7
   2

Kommentera