Trump avråddes att hävda valfusk

USA. Donald Trump säger att hans advokater avrådde honom från hävda valfusk efter presidentvalet 2020, men att han inte respekterade deras åsikter nog mycket för att hörsamma deras råd.

Vet du vem jag lyssnar på? Mig själv. Jag såg vad som hände, säger han till NBC News.

Inga konkreta bevis har lagts fram för det valfusk som Trump hävdar har skett. Däremot står Trump och 18 av hans kumpaner åtalade för att ha försökt undergräva valresultatet.

Trump har i tre år talat om valfusk men inte lagt fram några bevis, trots att han lovat att göra det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Trump avråddes att hävda valfusk

 1. Om det gick att rösta dubbelt i USA kan man fråga sig vilket parti som utnyttjade möjligheten! Det kan ha utnyttjats 50/50, eller så var det Trump som fick flest ”extraröster”! Kanske var det därför Trump var säker på att vinna? Gjorde han samma sak i valet före? Ingen vet!

  Många processer har drivits så Trump har fått möjlighet att ställa alla frågor, men det fanns inga bevis för organiserat valfusk!

  Bjorn, varför har du frågetecken efter dina meningar? Är det inte bättre om du tar reda på fakta och redovisar dem här? I stället för att bara fråga menar jag?

  16
  9
 2. Ett valsystem där man inte behöver identifiera sig för att rösta uppmanar till fusk och så klart även beskyllningar om fusk. Demokraterna anser att det är rasistiskt mot svarta att kräva att väljarna ska kunna legitimera sig när de röstar.

  11
  9
  • Hemlig X-sson, är det sant att man inte behöver identifiera sig för att rösta i USA?

   “I nästan alla delstater utom i North Dakota måste man registrera sig för att få rösta. Man får alltså inte automatiskt rösta bara för att man har fyllt 18 år och är amerikansk medborgare utan man måste aktivt välja att skriva upp sig helt enkelt. Och hur man gör det och vilka krav som ställs på en för det ser olika ut i olika delstater. Det kan handla om olika regler för hur länge du ska ha varit bosatt i en viss delstat, till exempel. Men generellt gäller att du måste vara 18 år för att rösta, vara amerikansk medborgare och ofta kunna visa någon form av legitimation och bevisa att du är hemmahörande i en viss delstat”

   https://sverigesradio.se/artikel/7579214

   11
   3
   • ”I nästan alla delstater utom North Dakota” är tillräckligt illa. Det borde så klart vara obligatorisk att registrera sig och legitimera sig för att få rösta, speciellt i ”världens största demokrati”.

 3. Har följt händelserna i USA sedan flera år. OCH i USA är det, som LS sade, “Det är en sak att ha rätt en helt annan sak att få rätt”… Att det valsystem som de har är osäkert kan ett barn inse . Från att 125 miljoner brukade rösta i presidentvalen röstade 2020 150 miljoner. Det som blev mer förekommande var mail-in-ballots…. många drop-boxar runt om i städerna obevakade naturligtvis eftersom alla är ärliga i USA…. (eller disponerar mycket deg?).. Googla på “2000 Mules” t.ex. ….. MEN om man, säg rent hypotetiskt, skulle vilja fuska skulle man göra det på ett sätt att det är lätt att upptäcka? Och om man har tassarna i godisburken skulle man erkänna? Och de flesta säger om valen speciellt i USA “visst förekommer det valfusk MEN inte i en omfattning som påverkar valen” Trist förresten detta med röstmaskinerna i AZ ni vet de som var isolerade från nätet (eller var helt omöjligt att koppla utanför vallokalerna) som av en händelse visade det sig att med en USB-sticka med tillhörande WiFi et. al. kunde nå resten av världen. Visste ingen det? Varför anlitar man en privat firma som sköter detta? Varför stoppar vissa stater denna firma då de oroas över korrektheten. Vilket operativsystem använder man…. vilken årgång…. har det operativsystemet varit lätt att hacka…… osv många frågor som inte fått svar….. varför pågår ett antal juridiska processer mot de som kritiserar…. OCH BTW den privata firman håller mjukvaran hemlig….den som staterna betalat för?
  Även om man anser att budbäraren inte är lika skarp som POTUS46 kan han också ha poänger… MEN då får man antingen stänga MSM ett tag….. för att ens försöka finna dessa….

  9
  19
  • Bra Björn, att du har följt händelserna i USA i flera år.

   Beroende på hur gamla vi är så tror jag alla gjort det. Kuba-krisen, mordet på Kennedy, rymdfärder, rasupplopp, presidentval, Vietnamkriget och protesterna osv.

   9
   3

Kommentera