Ramzan Kadyrov ligger i koma

UTRIKES. Ramzan Kadyrov, Tjetjeniens brutala islamistiska diktator, ligger i koma. Det menar den ukrainska underrättelsetjänsten GUR. – Hans tillstånd har försämrats rejält, säger GUR:s talesperson Andrej Yusov till ukrainska Obozrevatel.

Vladimir Putin och Ramzan Kadyrov

”Putins attackhund”, som Kadyrov också kallats, har enligt GUR varit sjuk under en lång tid.

46-åringen ligger enligt underrättelserapporter nu i koma, och ska ha flugits till Moskva för att få mer omfattande vård. – Vi talar om systematiskt dålig hälsa. De senaste dagarna har varit i ett kritiskt tillstånd, säger GUR:s talesperson Andrej Yusov till ukrainska Obozrevatel.

Kadyrov, som varit Tjetjeniens diktator sedan 2007, ska efter sin tur till Moskva ha flugits tillbaka till hemstaden Grozny. Enligt GUR är det nu troligt att han kommer att söka vård i Förenade arabemiraten.

Enligt tyska Bild har en emiratisk läkare tidigare flugits till Grozny för att vårda Kadyrov. 

I maj 2022 bekräftade Tjetjeniens tidigare vice premiärminister Akhmad Zakayev för samma tidning att Kadyrov lider av en allvarlig njursjukdom. Ett påstående som huvudpersonen förnekat.

Människor tillskriver mig olika sjukdomar: ibland har problem med njurarna, ibland med levern, sade han i mars.

Kadyrov är starkt allierad med Putin, och hans tjetjenska specialförband ”Kadyrovites” har stridit för Ryssland i Ukraina sedan 2014.

Hans trupper har även kallats ”Tiktok-armén”, och syftar till att de marknadsför sig själva via sociala medier utan att faktiskt delta särskilt ofta i strid. 

Tidigare i veckan framkom det uppgifter om att Kadyrov mördat sin personliga läkare. Newsweek, som hänvisar till ryska medier, skrev att diktatorn ska ha anklagat läkaren för att medvetet ha ”förgiftat” honom och sedan ha begravt honom levande. Kadyrov har tidigare sagt att han ”ändå inte vill leva ett långt liv”.

-Pettersson säger att om detta är sant så är det ännu en indikation på att det är farligt att vara “vän” med Putin, har vi tur är det sant och Kadyrov snart död.

Putins krigföring visade sig i det andra Tjetjenienkriget 1999-2000. Där framträdde Putins storskaliga brutalitet för första gångevudn. Bilden visar Tjetjeniens huvudstad Groznyj efter Putins befrielse. Tjetienerna gjorde misstaget att försöka bli självständiga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ramzan Kadyrov ligger i koma

 1. Djävulen behöver hjälp med att skyffla kol på skärselden. Kadyrov blir befordrad till försteeldare i helvetet. Hans största prioritering blir att ha en häftig brasa igång, när Putin stiger ner i underjorden.

  17
  4
 2. En ny ledare kanske satsar på Tjetjensk nationalism och islamism. Då får Putin föra två krig. 😉

  21
  1
 3. ja vem kan haft fingrarna i Putins gift skåp?? man började med Wagner gruppen ? men man hade där uppenbart emot sprängämnen och minerat ett flygplanet?! så antigen har Putins pojkar slut på sprängmedel och oligarker ramlar ut genom fönster och tak ? kan det vara så att Putin fått på påfyllning i giftskåpet . och man lyckats marinera varandra i med olika exotiska tillskott ? kanske bulgariska paraply spetsar?

  20
  6
 4. Utrensningen har börjat!

  Fascisten Putin gör sig av med alla i sin närhet. Ren självbevarelsedrift

  Förgiftningarnas tid är nu

  37
  10

Kommentera